Op dit moment van de dag eet je het best een stuk fruit

Het is en blijft een hot topic. Wanneer mag je nu je favoriete stukje fruit opeten? We hebben goed nieuws voor je. Het tijdstip maakt helemaal niet uit. 

Voldoende voedingsstoffen

Wat wel belangrijk is, is dat je de nodige dosis fruit per dag eet. Dit om de juiste en nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Een extra meevaller is dat fruit weinig calorieën bevat, het geeft je energie en is bovendien goed voor je huid.

Handige tip

Zit je vaak met een opgeblazen gevoel? Dit komt omdat men fruit ziet als het ideale toetje na de maaltijd. Toch is het beter om een stuk fruit voor de maaltijd te eten. Het is gemakkelijker te verteren en maakt weer voldoende plaats vrij voor de volgende etenstijd. Eet je toch graag een stukje fruit na het eten? Neem dan liever een appel of kiwi.

Check ook hier onze beste tips om een opgeblazen gevoel tegen te gaan.

Help, ik heb honger

Als je niet langer kan wachten tot je volgende maaltijd, is het beter om een halfuur voor je eten een stuk fruit te nemen. Jammer genoeg helpt fruit niet volledig tegen je hongerig gevoel. Het ‘vult’ niet genoeg en de fruitsuikers zijn niet voldoende om je hongerig gevoel te stillen.

TIP: Eet bij je appel verse noten. Noten zorgen ervoor dat de fruitsuikers minder snel worden afgebroken in ons lichaam

20 minuten 

20 minuten moet je wachten als je een stuk fruit of een maaltijd hebt gegeten. Na 20 minuten ga je merken dat je een voldaan gevoel hebt. Wacht dus zeker lang genoeg om een volle maag te vermijden!

Op zoek naar gezonde tussendoortjes? We hebben er enkele op een rijtje gezet die goed zijn voor je lijn.

Lees ook:

7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

Zo verbeter je jouw conditie door te wandelen

Partner Content

Gesponsorde content