Opgelet: waarom je liever niet op blote voeten doucht in de fitness

Je bent niet één van die personen die na het wekelijkse rondje fitness in de lokale gym, z’n coolste paar slippers bovenhaalt om in de douche te stappen, maar doet het gewoon op blote voeten? Dan zou onderstaand verhaal je wel eens helemaal van die gewoonte kunnen doen ‘afstappen’.. want met het narigheidje waarmee een man uit de VS na een douchebeurt in gym opgezadeld zat, wil je liever niet thuiskomen.

De beslissing die een niet nader genoemde man uit Texas maakte na een rondje sporten tijdens zijn middagbreak, moet zowat de slechtste van z’n leven geweest zijn. Hoewel hij de slippers waarmee hij normaliter na een work-out in de gedeelde douches stapte, thuis vergeten was, besloot hij dat voor één keertje dan maar blootvoets te doen, aangezien hij niet bepaald onwelriekend en bezweet terug op de job kon verschijnen..

Wratten en open wondes

Enkele dagen later ontdekte de man een vlekje met verharde huid op z’n ondervoet, dat bovendien erg begon te jeuken. Nog enkele dagen verder had het vlekje zich tot een wrat ontwikkeld, waarop de man voor de zekerheid toch maar eens langs de dokter passeerde. Die wist hem te vertellen dat het om een ’tumor’ ging, veroorzaakt door HPV (humane papillomavirus). Aangemoedigd door de geneesheer in kwestie, probeerde de man het virus zes maanden lang met huismiddeltjes te bestrijden. Toen dat niet hielp riep hij toch maar een ‘second opinion‘ in.

Terwijl hij een tweede behandeling onderging barstte het virus echter uit z’n voegen: de infectie verspreidde zich significant en wat eerst slechts een opeenhoping van een paar huidwratten waren, zette zich om in een veelheid aan open en pijnlijke voetwondes. Een vleesetende bacterie diende zich duidelijk aan. Uiteindelijk was het huidchirurgie – op basis van enten van Noord-Atlantische vissen – dat de man over de infecties heenhielp, al hing daar wel een drie maanden lange pijnlijke revalidatie aanvast.

Nog een maand zal het duren, vooraleer de man – die vóór het lugubere voorval aan het trainen was voor een marathon – weer gewoon naar behoren kan stappen.

Never again

Douchen in een publieke ruimte zonder slippers, is dan ook iets dat je hem nooit meer zal zien doen, zo klinkt het althans in de Daily Mail. Meer nog: overal waar er op een openbare plek water aanwezig is, raadt de man iedereen aan voldoende deftig schoeisel te dragen, want je weet dus nooit van welke akelige virussen of bacterie-varianten dat water wel eens drager zou kunnen zijn.

Bovendien kunnen virussen als dat van HPV tot twee jaar lang sluimerend aanwezig zijn, alvorens het tot een echte uitbraak komt. “Zorg goed voor je voeten, zodat zij ook goed voor jou kunnen zorgen”, luidt dan ook het profetische advies van de marathon-loper.

Toch maar een plastic slippertje of een trendy flip flop aan wanneer je de volgende keer in die zwembad-douche stapt? Dat dachten wij dus ook!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content