Een halve liter chocomousse binnenspelen voor het sporten, is ongezond, da’s logisch. Maar niet enkel zware en vettige voeding is slecht. Ook deze veelgemaakte eetfouten vlak voor je work-out zorgen ervoor dat je niet maximaal gewicht kan verliezen.

John Chapman en Leon Bustin (Engelse YouTubers van The Lean Machines) zetten een aantal ongezonde eetgewoonten op een rij.

1. Koolhydraten als duivel

John en Leon geloven niet in het bannen van één bepaalde voedingsgroep. Wie koolhydraten mijdt, zit niet lekker in z’n vel wat je training negatief zal beïnvloeden. Je hebt minder energie waardoor je alles minder lang volhoudt.

2. Te weinig water

Je lichaam bestaat uit zeventig procent water dus: hydrateer! Je verliest veel vocht tijdens het sporten en het blijft belangrijk dat tekort aan te vullen. Altijd flesje water bij de hand dus!

3. Sportdrank voor je training

In een fles sportdrank kunnen wel 200 calorieën zitten. Véél te veel als je maar een half uurtje tot een uur gaat sporten. Het enige wat je doet als je voor het sporten een fles achterover kiepert, is dat teveel aan calorieën terug verbranden, en niet meer. Nefast dus voor een strakke buik.

4. Onvoldoende eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren weer herstellen en zich terug opbouwen. Als je regelmatig traint, mag je 1,4 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht hebben. Eet proteïnen voor én na je training en zorg ervoor dat je nooit op een lege maag traint. Kies voor noten, Hüttenkäse en edamame. Eiwit-bom!

Gezond gewicht verliezen doe je zo

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet
Zo eet jij je buik plat
De 7 beste manieren om gewicht te verliezen