Home Gezond Preventieweek huidkanker: laat je deze week gratis testen bij de dermatoloog

Preventieweek huidkanker: laat je deze week gratis testen bij de dermatoloog

Preventieweek huidkanker: laat je deze week gratis testen bij de dermatoloog

Omdat het de jaarlijkse preventieweek van Euromelanoma is, kun je je vanaf vandaag gratis laten controleren op huidkanker. “Je hebt maar één huid. Bescherm ze” is de slogan van dit jaar. Euromelanoma wil iedereen bewustmaken van de risico’s van de zon.

Euromelanoma, het netwerk van Europese dermatologen, roept op tot zonbescherming. Naast zonnecrème en regelmatige zelfcontrole, roepen ze ook op om UV-beschermend textiel te dragen.

Maak dus snel een afspraak! En doe zeker regelmatig een zelfcontrole. Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Bekijk dan even de video hieronder. Contacteer bij de minste twijfel een dermatoloog.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info nodig? Lees dan even dit.

Meest voorkomende kanker

Er wordt nog te onvoorzichtig omgesprongen met de risico’s van blootstelling aan de zon. “Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa”, zegt dermatoloog Thomas Maselis, voorzitter van Euromelanoma in België. “In ons land zijn er jaarlijks 35.000 nieuwe gevallen. In de eerste plaats moet je onnodige UV-blootstelling vermijden en je huid fatsoenlijk beschermen. Dat doe je door zonnecrème, een zonnebril en beschermende kledij te dragen. Slechts 7% van de Belgen draagt beschermende kledij bij blootstelling aan de zon, bovendien beschermt slechts 6% van de Belgen zich het hele jaar door. En dat terwijl 93% de gevaren kent.”

Facebook memories

Omdat we het allemaal druk hebben, durven we onze afspraak bij de dermatoloog al eens vergeten te maken. Maar daar kan Facebook je bij helpen. Bij de apotheek kun je een huidsticker kopen. Je plakt de sticker op je vlek en deelt hem. Zo zet je anderen aan om hetzelfde te doen én geeft Facebook je ieder jaar een herinnering, zodat je weet dat het terug tijd is om een afspraak bij de dermatoloog te maken. Bekijk er meer over in deze video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een van de redenen waarom we onze huid blootstellen aan de zon, is omdat we graag wat bruiner willen zijn. Maar dat is geen goed idee. Wil je toch een tintje bruiner lijken? Lees dan zeker even deze tips. 

Meer tips voor je gezondheid: