Sinds anderhalf jaar geeft Bent ons leven extra kleur. Dankzij onze zoon kreeg mijn ziekte plots een andere plek. Hij is nu het allerbelangrijkste: waar vroeger de ziekte centraal stond, draait alles nu om Bent. Ook dat geeft me wat meer ademruimte en extra drive om alles uit het leven te halen. Ik weet dat mijn ziekte nooit zal verdwijnen, maar ik geloof dat ik nog heel wat mooie jaren voor me heb als ik mezelf blijf verzorgen. Meer kan ik niet doen. Mijn ziekte heeft me gedwongen om prioriteiten te stellen en om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Zo eet ik heel gezond en wordt alles afgewogen. Ook mijn man en zoon doen mee.

Ik ben overigens altijd fulltime blijven werken als instructeur retail bij de VDAB. Mijn collega’s merken weinig tot niets, want ook dat is een moeilijk punt: niemand ziet aan mij dat ik ziek ben. Ik doe altijd mijn uiterste best om me te verzorgen, ook al voel ik me soms halfdood. Ik wil vooral mijn job houden. Momenteel lukt het om ze te combineren met het moederschap en daar ben ik best wel trots op. Zo ook als ik na mijn tweemaandelijkse bloedcontrole in het ziekenhuis te horen krijg dat alle waarden goed zijn. Dan durf ik in de auto terug naar huis weleens luidop te zeggen: ‘I did it. Goed bezig, Ragna!’.”

1 2 3
bekijk op één pagina

Lees hier nog meer straffe verhalen van Nathalie die geen man vond voor haar kinderwens en Veerle die bevriend werd met de nieuwe vriendin van haar ex.

Lees ook:

Video: Hoe reageren twee vreemden die 4 minuten in elkaar ogen kijken?

5 dingen die succesvolle mensen doen na hun werk

Een kijk in de woning van de Obama’s na het witte huis

Door: Barbara Claeys