Slimme Slankstrategieën

Wie slank wil zijn, moet slim zijn. Probeer eens één van deze strategieën...

1. Vermijd kleine verpakkingen

In tegenstelling tot wat je misschien denkt: kleine verpakkingen helpen niet om je eetgedrag onder controle te houden.Proefpersonen die kleine zakjes chips voorgeschoteld kregen, aten 2 keer zoveel chips als zij die grote zakken voor zich hadden

2. Bouw hindernissen in 

Studies wezen uit dat het vergroten van de afstand tot een doos pralinesof ervoor zorgen dat het meer moeite kost om een snack te pakken te krijgen, helpen om je calorieverbruik onder controle te houden.

3. Hou je gedachten bij je eten

Gedachteloos eten is slecht voor de lijn. De Amerikaanse econoom Brian Wansink (Auteur van Mindless Eating) deed ooit een experiment waarbij proefpersonen aan een tafel zaten met een kom tomatensoep. Om ze af te leiden werden ze met elkaar aan de praat gezet. Terwijl ze aten, vulde de soep in hun bord zichzelf langzaam aan. Bleek dat deze mensen gemiddeld 73% meer soep aten dan hun buurman die een gewone kom kreeg.

Uit: "De grote voedselverleiding. Over de psychologie van het eten" (Denise de Ridder, Uitg. Bert Bakker) en "Wat de weegschaal je niet vertelt. Alles wat je moet weten over overgewicht en afvallen" (Bart Braun, Uitg: Nieuw Amsterdam)

Partner Content

Gesponsorde content