Ze zijn schattig, mooi en soms een tikje vals. En laten we eerlijk zijn, we kunnen niet zonder. Maar wist je dat je beter een voorbeeld neemt aan je kat. Dit zijn 6 dingen die je kunt leren van je kat.

1. Ze begrijpen het belang van knuffelen

Als je knuffelt komt het hormoon oxytocine vrij, het maakt je rustiger wordt en verlaagt je stressniveau. Uit onderzoek blijkt zelfs dat knuffelen je immuusysteem verhoogt en de kans op hartaandoeningen vermindert. Geen wonder dat je kat zich regelmatig tegen je neervlijt en vraagt om aandacht en knuffeltjes.

2. Ze nemen tijd voor zichzelf

Oké, je kat knuffelt graag, maar ze neemt ook graag wat tijd voor zichzelf. Gewoon rusten en lekker knorren dus. En ook dat zouden we allemaal wat vaker mogen doen.

3. Ze doen aan periodiek vasten

(De meeste) katten eten niet de hele dag door. Ze eten een beetje, gaan enkele uren rusten of spelen om daarna nog eens wat te eten. En ook daar kunnen we een voorbeeld aan nemen.

4. Ze slapen voldoende

De kat begrijpt het concept van voldoende slapen volledig. Gegeten of wat gespeeld, tijd om een uiltje te knappen. En ook voor ons is die nachtrust belangrijker dan je denkt.

5. Ze volgen hun intuïtie

Katten maken geen onderscheid tussen goed of kwaad. En ook schaamte is ze totaal vreemd. Zin om een muis te vangen? Ze zullen zich er geen moment schuldig over voelen. Niet te veel (over)denken, is iets wat we zeker kunnen leren van die katten.

6. Ze geven hun grenzen aan

Even geen zin om te knuffelen? Dan loopt je kat gewoon lekker weg. Of ze zit even rustig te mediteren en naar buiten te staren. Een kat doet waar ze zin in heeft en geeft duidelijk aan wat haar grenzen zijn. En ook dat zouden we zelf misschien beter eens wat vaker doen.

5 x leuks om je kat te verwennen op werelddierendag

Chillen & spelen

Lekker bovenop liggen of kruipen in het huisje, je kat zal er dol op zijn.

Kattenhuisje – Made.com – € 129

Lekker hoog

Want je kat zit graag waar ze hoort, lekker hoog.

Kattenhuis op poten – Ikea – € 39,99

Zacht knorren

Op de vloer liggen? Liever niet. Je kat zal dol zijn op dit tijgertapijtje.

Tapijt – Sissy-Boy – Nu voor € 71,99

Samen spelen

Leuke hengels om samen te spelen met je favoriete viervoeter.

Kattenhangels – Medpets.be – € 5,50

Lekker zacht

Deze poef is mooi, maar je kat zal er ook al te graag op willen liggen.

Poef in velours – Sofacompany – € 369

Meer over dieren: