Sport je slank: met deze 4 sporten verbrand je écht veel calorieën

Voldoende bewegen is belangrijk voor je gezondheid, dat wist je natuurlijk al. Wil je graag afvallen? Dan combineer je gezonde voeding best met sport, deze 4 sporten zijn prima, want je verbrandt er heel wat calorieën mee.

1. Hardlopen

Hardlopen is een effectieve manier om veel calorieën te verbranden en aan je conditie te werken. Wandel je? Dan verbrand je ongeveer 260 calorieën per uur. Drijf je het tempo op of wandel je bergop, dan is dat al snel het dubbele. Bij joggen verbrand je zo’n 650 calorieën per uur.

Lees hier 17 redenen waarom wandelen zo gezond is.

2. Fietsen

Ook fietsen is een goede manier om extra calorieën te verbranden. Als je aan een rustig tempo fietst (minder dan 10 kilometer per uur), verbrand je ongeveer 330 calorieën per uur. Aan een normaal tempo (20 kilometer per uur) is dat het dubbele. Stevig doortrappen (meer dan 30 kilometer per uur) is goed voor maar liefst 1.300 calorieën per uur. 

Een gouden tip? Fiets naar je werk, hier lees je 3 levensbelangrijke redenen om vanaf nu naar het werk te fietsen

3. Fitness

De fitness is perfect als je graag op je eigen tempo wilt sporten en afvallen. Licht gewichtheffen combineren met andere fitnessactiviteiten is goed voor zo’n 250 calorieën per uur. Wel belangrijk: enkel aan krachttraining doen is niet voldoende om af te vallen. Je verbrandt dan wel veel vet, maar meestal wordt dat vervangen door spiermassa. Combineer dus best met conditietraining, lopen, fietsen of steppen zijn goede opties. Sport je liever samen? Groepslessen zijn een optie.

Lees hier hoe je start met sporten als je écht geen conditie hebt

4. Zwemmen

Baantjes trekken is dé manier om op een gezonde manier te sporten, én je verbrandt er nog eens veel calorieën mee ook. (Zo’n 500 calorieën per uur bij rustig zwemmen). Doe je de vlinderslag? Dan kan het aantal calorieën dat je verbrandt oplopen tot zo’n 900 calorieën per uur. 

Enkele tips voor je work-out

  • Kies een sport die je graag doet, enkel dan kun je het volhouden.
  • Al lang niet meer gesport? Vraag eerst raad aan je huisarts om blessures te vermijden.
  • Met sporten alleen kom je er niet, eet gezond en slaap voldoende.

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content