Stralend oud worden? Zo doe je het the natural way!

Heb jij hét paniekaanvalletje ook al beleefd? Je staat ’s morgens op en bekijkt jezelf slaperig in de spiegel tot je plots iets rampzalig opmerkt: rimpeltjes onder de ogen?! Oké, ofwel heb je net een stevig avondje achter de rug ofwel moet je nu eenmaal leren leven met het feit dat we allemaal een jaartje ouder worden. Toch heeft Joanna Vargas, de celebrity facialist die onder andere Naomi Watts tot haar cliënteel mag noemen, vijf tips die ervoor zorgen dat je jouw jeugdige teint zo lang mogelijk kan bewaren!

Hét deskundig advies:

“Er zijn twee typen vrouwen: zij die van begin af aan veel belang hechten aan de zorg van hun huid en zij die wachten tot ze dingen zien die ze liever niet hadden gezien”, zegt Joanna Vargas. “We moeten aandacht besteden aan de huid alvorens je de eerste kwaaltjes opmerkt. Denk aan vergrote poriën, vermoeid uitziende ogen en de huid die haar elasticiteit verliest. Je moet geen panische angsten creëren rond rimpels, wel voldoende aandacht besteden aan de verzorging van je huid én dat vanaf je 20 jaar!”

Hét stappenplan:

1. Draag zonnebrandcrème

Het cliché zinnetje dat je tijdens je jeugdjaren meermaals (tot grote ergernis) mocht aanhoren, smeren wij er nog eens in. Zonnebrandcrème is nu eenmaal een must want het is dé beste anti-aging tip die je je maar kan voorstellen. De zon zorgt dan wel voor de nodige vitamientjes D, maar zonder bescherming doet het geen wonderen voor je huid.

2. Shop voldoende voedende ingrediënten

Vargas benadert huidverzorging op dezelfde manier zoals een voedingsdeskundige naar voedsel kijkt. “De huid heeft naarmate we ouder worden behoefte aan elementaire ingrediënten“, zegt Vergas. Noteer dus alvast volgend lijstje:

  • Antioxidanten: Açai, argan(olie), vitamine A, C en E. Het zijn dé bodyguards die je beschermen tijdens het zonnen of bij de gevolgen van (milieu)vervuiling.
  • Olijfolie: de eeuwenoude klassieker die ervoor zorgt dat je huid zijdezacht blijft en minder reageert op de giftige stoffen in de lucht.
  • Peptides: ontfermen zich over de structuur en elasticiteit van je huid.
  • Stamcellen: stimuleren de productie van collageen.

3. Ontdek nieuwe technologiën

Ook al zijn naalden en chemische producten niet je ding, laat je toch eens informeren over de laatste technologische behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan een full-body LED light behandeling die de vorming van collageen stimuleert en rimpeltjes verzacht.

4. Transformeer je badkamer tot een spa

Geen renovaties of helse verbouwingen, wel een kaarslichtje, rustgevende muziek en de essentiële sparituelen! Gun je huid een maandelijkse peeling want het helpt je niet alleen te relaxen, je gezichtje krijgt er ook een stralende glans van.

5. Voed je huid van binnenuit

Een holistische aanpak, waaronder ook je voeding, is dé sleutel tot een jeugdige huid. Voedsel kan wel degelijk een geneesmiddel zijn, aangezien je spijsvertering en lymfestelsel beide verantwoordelijk zijn voor hoe je huid eruit ziet. Droogte en irritatie van de huid staan in direct verband met wat we eten en hoe we verteren. Eet dus vooral hydraterende gezonde vetten zoals avocado, lijnzaad en olijfolie. Lees: drink eens een heerlijke smoothie in plaats van dat glaasje rode wijn.

Nog meer tips voor je gezondheid?

5 redenen waarom je altijd een hongergevoel hebt 
Video: dankzij deze fitnessoefening blijft Nathalie Meskens in shape
Daarom moet je altijd slapen met de deur dicht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content