Het hotelgevoel thuis: 6 tips voor zachte badhanddoeken

Weinig zo zalig als een lekkere zachte handdoek na een deugddoende douche of bad. Worden jouw handdoeken na een tijdje altijd ruw? Dan was je ze waarschijnlijk fout.

6 tips voor zachte handdoeken

1. Was op koude temperaturen

Dat voorkomt dat je handdoeken krimpen of vervormen, de kleur blijft langer mooi en vlekken verdwijnen sneller. Bovendien voelen ze daardoor minder ruw aan.

2. Gebruik minder wasmiddel

Was je op lage temperaturen, dan is het belangrijk dat je minder wasmiddel gebruikt. Anders hoopt het zich op in de vezels, en dat zorgt net dat handdoeken droog en ruw worden.

3. Schrik voor bacteriën?

Voeg een flinke scheut azijn toe aan je was. Dat werkt beter dan een wasverzachter, is natuurlijk (en beter voor het milieu en portemonnee) en doodt bacteriën. Bovendien is het goed voor je machine: het ontvet, ontkalkt en lost zeepresten op.

4. Was minder vaak

Natuurlijk is het belangrijk je handdoeken regelmatig te wassen, maar dat hoeft niet na ieder gebruik. Laat je handdoek drogen en was hem pas na een tweede of zelfs derde gebruik. 

5. Droog juist

De droogkast zorgt voor zachtere handdoeken dan de waslijn. Voor het milieu kies je liever de waslijn. Toch liever in de droogmachine? Kies dan voor een lage temperatuur en een kort programma (laat ze eventueel eerst even drogen.)

6. Berg je was goed op

Je bewaart je handdoeken best in de badkamer. Door de hoge luchtvochtigheid blijven de handdoeken vanzelf wat zachter.

Meer tips voor in de badkamer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content