Van brood word je dik, je moet dagelijks chia zaadjes eten, detoxen is een must, vlees is een no go en begin alstublieft niet over een goed pak frieten want het is hapklare kanker. “Het is wel eventjes genoeg geweest met al die dieetboeken, personal trainers, bootcampen en de activewear trend. Kunnen we niet gewoon normaal doen?”, dat is de boodschap van Dr. Luc Evenepoel. In zijn boek ‘Van diëten word je dik’ geeft hij wetenschappelijk onderbouwde tips. Vandaag heeft hij het over hoe je kunt afvallen door je drankjes onder de loep te nemen.

Let op je drinken…

Oké, je eet nu kleinere porties, maar je bewust worden van wat je drinkt is minstens even belangrijk! We hebben het dan niet enkel over of je wel voldoende water drinkt (ook superbelangrijk natuurlijk), maar of je je wel bewust bent over het aantal calorieën in je drankje. Crashdiëten maar je drinkgewoontes niet aanpassen, helpt je niks vooruit. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen verband is tussen het verbruik van frisdranken en dik zijn. Raad eens wie dat onderzoek heeft gesponsord? Juist ja.

Drink geen fruitsap, eet het fruit. Laat je niet bedriegen door het label: ‘zonder toegevoegde suikers’. Dr. Evenepoel wil ons de kleine lettertjes leren lezen: “Het sap is vermengd met dat van vruchten die een veel hoger suikergehalte hebben, zoals appel- of druivensap. De vermelding op de verpakking is perfect wettelijk, maar of het ethisch is, is een andere zaak.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer gezonde tips: