Ventilator in je slaapkamer? Niet zo onschuldig als je denkt

Nood aan verkoeling tijdens de warme zomernachten? Wij ook! Maar als je de ventilator in je slaapkamer zet, let je toch beter even op voor dit.

Volledig begrijpelijk dat je nog geen airco in huis hebt, maar volgens The Sleep Advisor let je toch best even op als je voor een ventilator kiest, zeker als je last hebt van allergieën. Want door het aanzetten van die ventilator laat je pollen en stof door je kamer circuleren. Daarom is het erg belangrijk je kamer goed te stofzuigen én je ventilator regelmatig grondig schoon te maken.

Droge huid

Daarnaast is het belangrijk de ventilator niet rechtstreeks op je huid te laten blazen, want de koude lucht kan ervoor zorgen dat je huid droog en trekkerig gaat aanvoelen.

Bovendien kan het je sinussen irriteren en verkoudheden veroorzaken. En het is ook niet goed voor je spieren trouwens!

Zo gebruik je hem wel:

  • Plaats je ventilator bij de deur, richting buiten. Op die manier zuigt de ventilator de warme lucht uit de kamer weg en zuigt het de koele lucht naar binnen.
  • Plaats de ventilator in de slaapkamer, zet er een bakje voor en leg daarin een plastic fles met bevroren water. Let wel op: zorg dat de ventilator zeker niet op je gezicht blaast.

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Meer tips voor warme dagen:

(Bron: The Independent)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content