Voordelen van keto volgens Catherine: “slanker, energieker en eindelijk van mijn eczeem af”

Keto staat bekend als streng dieet, maar dat is het volgens Catherine helemaal niet. Zij startte anderhalf jaar geleden te leven volgens de keto levensstijl, en ziet voorlopig alleen maar voordelen. “Ik geniet van lekker eten en voel me beter dan ooit.”

“Ik wilde al jaren enkele kilo’s kwijt, maar diëten hield ik niet vol. Na een tijdje gaf ik er de brui aan, het was ontmoedigend. Toen ik hoorde dat mijn broer en schoonzus met keto bezig waren, was ik eerst sceptisch. Maar tijdens het kerstdiner zag ik hoe goed ze eruitzagen én hoe goed ze nog konden eten. Een nieuw jaar, een nieuwe start, dacht ik. En ik ben erin gevlogen. Ik verdiepte me in de materie, keto was nog niet zo bekend hier, dus ik ging vooral op zoek naar Amerikaanse websites. Eigenlijk was het simpel: ik at bijna geen koolhydraten meer, maar genoot van groenten en gezonde vetten. In het begin woog ik echt af: ik wilde maximum 20 koolhydraten per dag eten. Maar nu weet ik wat het best is en wat ik het lekkerst vind.

“30 jaar lang had ik eczeem, geen dokter of dermatoloog die me kon helpen. Sinds keto heb ik geen opstoten meer gehad”

Doorbijten

Toch was ik na een maand nog niet overtuigd. Hoewel ik wel energie had, was ik niet het Duracell-konijn waar ik op gehoopt had (lacht), en van gewichtsverlies was er nog niet zoveel sprake. Gelukkig zette ik door, en na die maand ging het vlotter: ik verloor kilo’s en voelde me veel beter in mijn vel. Het is een kwestie van doorbijten.

Voordelen van keto

Dat gewichtsverlies is trouwens niet het grootste gezondheidsvoordeel hoor. Ik heb veel meer energie en nadat ik stopte met koolhydraten, raakte ik verlost van mijn eczeem. Ik had er al 30 jaar lang last van: dokters en dermatologen konden geen oorzaak vinden, maar toen ik anderhalf jaar geleden met keto begon, heb ik nooit meer een opstoot gekregen. Bovendien is mijn haar veel sterker en geraakt het minder snel in de knoop.

“Keto is geen dieet. Ik geniet echt van een goede steak met peperroomsaus en een salade. Ik mis de frietjes helemaal niet”

Steak met peperroomsaus

Ik krijg positieve reacties, maar er zijn ook mensen die denken dat ik een heel streng dieet volg. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Een van mijn favoriete gerechten is steak met peperroomsaus, ik eet er dan een lekkere salade bij. Die frietjes mis ik niet eens. Zondigen doe ik niet, ik voel geen behoefte meer om brood of pasta te eten. En waar trek je dan de grens? Maar dat wil niet zeggen dat ik niet op restaurant ga hoor. Een steak kun je bijna overal bestellen, en als ik bij vrienden of familie eet, houden ze er meestal wel rekening mee. Ik kan trouwens echt veel eten, vaak is het gewoon een kwestie van de frietjes of kroketten weglaten.

Lusten na lasten

Eigenlijk zou ik iedereen aanraden om het te proberen: ik voel me zoveel beter in mijn vel. De belangrijkste tip: zet door! Want de eerste maand moet je lichaam zich aanpassen en is het even wennen, eerst de lasten, daarna pas de lusten. En zie het vooral niet als een tijdelijk dieet, want dit is echt een levensstijl die je levenslang kunt volhouden.”

vijftiendagenplan keto plan keto dieet

Wil jij het keto-dieet ook wel eens proberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De komende week legt Julie Van den Kerchove je haarfijn uit hoe je zelf aan de slag kan gaan met haar vijftiendagenplan en delen wij tal van recepten. Zeg maar bye bye tegen die corona-kilo’s! Alle artikels over het keto-plan kan je met je Feeling-account op deze overzichtspagina lezen.

Overtuigd van de voordelen van keto? Meer inspiratie:

Catherine is de beheerder van de facebookgroep Keto België. Ze post er regelmatig tips en recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content