Waarom je je smartphone beter niet in je broekzak of beha stopt

Ja, het is heel praktisch: snel even je smartphone in je broekzak of beha stoppen. Maar helaas blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Devra Davis dat je dit beter niet doen omdat de straling van een smartphone meer kwaad dan goed doet.

Medische klachten

De straling van je smartphone zou volgens het onderzoek de beschermende laag van je hersenen kunnen verzwakken en DNA-schade kunnen veroorzaken, wat dan weer een invloed kan hebben op je vruchtbaarheid. Bovendien zou het gebruik van mobiele telefoons bijdragen aan de ontwikkeling van depressie, diabetes en hartaandoeningen.

Wist je dat overmatig gebruik van je smartphone nog meer klachten kan veroorzaken? Zoek hier uit welke.

Tegenspraak uit andere hoek

De resultaten van Davis staan echter haaks op eerdere onderzoeken die het Expert Comité in Noorwegen uitvoerde. In tegenstelling tot de Amerikaanse onderzoekster beweren zij dat er geen bewijs is dat het stralingsveld rond mobiele telefoons het risico op kanker, onvruchtbaarheid, schade aan de foetus of andere gezondheidsproblemen vergroot. Er zijn immers niet meer gevallen van nek- en hersentumoren geregistreerd sinds de komst van de smartphone.

Wil je je smartphoneverslaving aanpakken? Lees hier hoe je een beter evenwicht vindt tussen je online en je offline leven.

Lees ook:

5 redenen waarom je je smartphone beter nooit meeneemt in je bed

Make it work: liever smartphone dan seks

Fotoreeks toont aan hoe verslaafd wij zijn aan onze smartphone

Bron: Lindanieuws

Partner Content

Gesponsorde content