Het moet je maar overkomen: na de feestdagen krijg je plots last van de winterdip. Want alle uitjes zijn over, de donkere dagen hebben nu écht wel lang genoeg geduurd en de regen en koude spelen je humeur flink parten. Enter: shotjes energie, want die kunnen weleens DE hype van 2019 worden.

Bye coffee, hello energy shot

Koude wind, natte dagen en een gebrek aan zon… de winter verzwakt ons immuunsysteem. Daarom is het belangrijk om onze weerstand te versterken en ons lichaam te wapenen tegen een dip.

Energieshots zouden weleens de solution kunnen zijn voor al je seizoenskwaaltjes. Het is een gezonder alternatief voor jouw koffie en het voordeel van zo’n shotje? Door de vloeibare formule worden de energiestoffen bijna instant door je lichaam opgenomen. Werkt dus véél sneller dan een pilletje.

Juice Shots van Little Miracles

Little Miracles bracht zopas 3 energieshotjes zonder kunstmatige smaakstoffen uit. Die met chilipepers en granaatappel bevat veel vitamine C en antioxidanten en zijn de perfecte starter van je dag. Granaatappel staat bekend om zijn positieve effecten op kanker, het verlaagt je bloeddruk, versterkt het immuunsysteem én helpt tegen tandvleesontsteking. Ook die met citroen en gember bevatten vitamine C en antioxidanten en zijn ideaal als je gaat sporten. De derde, met druif, gember en açai, zit vol antioxidanten maar ook essentiële verzuren zoals omega 3, 6 en 9 en vitamine A, B1, B2, B3. C en E. Het shotje is rijk aan vezels, calcium, ijzer, magnesium, zink en eiwitten. Gember helpt bovendien tegen infecties en versterkt het afweersysteem.

Een shotje van 60 ml kost € 1,99 bij Kazidomi.com.

Tauritineplus Magnesium shot

Dit shotje bevat mangaan en magnesium die beiden inwerken op jouw energieniveau. Magnesium wordt ook weleens antistressmineraal genoemd en het bevordert de overdracht van signalen in je zenuwstelsel. Resultaat? Je voelt je energieker en meer ontspannen. Maar ook mangaan is een belangrijk bestanddeel. Het is een essentieel mineraal in de opbouw van je beenderen. Daarnaast bevat het shotje ook L-Carnitine, wat de energiestofwisseling bevordert en vet omzet naar energie. L-Taurine verdrijft dan weer je geestelijke en lichamelijke vermoeidheid én dient als brandstof voor je spieren en hersenen.

Drink 1 à 2 flesjes per dag, voor € 15,75 (15 x 15 ml) verkrijgbaar bij jouw apotheek.

Tips voor meer energie