Welke vetten gebruik je best in de keuken?

Niemand minder dan Pascale Naessens staat deze maand centraal in onze Feeling GOLD. Ze vertelt hierin over haar gezonde levensstijl, kookkunsten en passie voor keramiek. Pascale doet niets liever dan geintersseerden informeren en helpen waar ze kan. Deze keer legt ze uit welke vetten je best gebruikt in de keuken en wanneer. Heel leerrijk als je 't ons vraagt!  

Do's: 

Het vaakst gebruikt Pascale extra vierge olie en omega 3-vetten in de keuken. Ze raadt aan te variëren, zowel met vetten als met voeding. Zo kan je afwisselen tussen avocado-olie, allerlei notenolie's etc. Verder zegt Pascale te genieten van vetten, zolang je veel groenten, fruit en weinig of geen geraffineerde snelle koolhydraten eet. 

Don'ts: 

Kijk de verpakking van je ingrediënt steeds goed na. Pascale raadt ons aan enkel producten te kopen waarbij op het etiket de vermelding ‘eerste persing’ of ‘extra vierge’ staat. Zo voorkom je geraffineerde of gehydrogeneerde vetten en koolhydraten op te slorpen. Nog een tip; kook nooit op hoge temperaturen en laat je vetten absoluut nooit verbranden!

Bij warme bereidingen:

Als basisvet gebruikt Pascale vierge olie. Die wisselt ze af met kokosolie omdat deze hogere temperaturen aankan. Af en toe gebruikt deze kookgoeroe natuurboter, omwille van de volle smaak.

Bij koude bereidingen:

Bij koude gerechten gebruikt Pascale het liefst extra vierge olijfolie, notenolie en avocado-olie. Deze zijn puur van smaak en goed voor je gezondheid.

Nog een tip: 

Elke vetstof vergt z'n eigen baktechniek. Bakken met olie doe je op een hele andere manier dan bakken met boter. Wanneer de boter smelt, hoor je ze sissen wanneer ze heet is. Vanaf dat moment kan je het ingrediënt bakken. Laat de boter niet te lang sissen zodat ze niet verbrand!
Bij olie hoef je helemaal niet te wachten, leg het ingrediënt meteen in de pan nadat je de olie hebt toegevoegd. 

Op zoek naar nog meer tips van Pascale Naessens? Deze 6 gezonde weetjes helpen je verder. Ze tipte ons ook haar 5 favoriete restaurants. Wij weten waar naartoe! 

sd

Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten.

Feeling Gold Pascale Naessens ligt nog tot 17 mei in de winkel.

Partner Content

Gesponsorde content