Heb jij als goed voornemen dat je vanaf nu zelf vaker achter de kookpotten gaat staan? Maar geen idee waar te beginnen? Wij geven enkele tips.

1. Maak een planning

Alles staat of valt met een goede planning. Noteer voor een hele week wat je graag wilt eten en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje.

2. Doe aan mealpreppen

Deadlines op het werk, de kinderen naar hun hobby’s brengen of een date met je vriendinnen… Vaak is er weinig tijd om te koken. De oplossing? Mealpreppen oftewel: bereid porties eten op voorhand zodat je enkele dagen niet hoeft te koken. Bereid op zondag (of een dag waarop jij tijd hebt) enkele gerechten waarvan je gerust de hele week kunt eten.

3. Wissel veel af

Wil je afvallen het gezond houden? Wissel dan vaak af, anders word je het al snel beu. Kook volgens de seizoenen: dat is milieuvriendelijk, goedkoop én je zet regelmatig iets anders op het menu.

4. Weinig tijd? Bereid gezonde recepten die snel klaar zijn

Of je nu kiest voor ‘Fastfood’ van Sandra Bekkari of ‘Nog eevoudiger 2’ van Pascale Naessens… Er zijn tegenwoordig tal van gezonde recepten die erg lekker én snel klaar zijn.

5. Zorg voor basisingrediënten

Olijfolie, kruiden, linzen… Zorg dat je altijd een aantal basisingrediënten in huis hebt. Je kunt bovendien perfect ingevroren groenten gebruiken. Zo heb je altijd iets in huis om een gezond gerecht op tafel te toveren en grijp je minder snel naar kant-en-klaar.

6. Vries in

Het is helemaal niet zo erg om twee dagen hetzelfde te eten. Ben je dingen snel beu? Dan maak je toch gewoon gerechten die je gemakkelijk invriest. Op écht drukke momenten zet je dan toch kant-en-klaar op tafel, maar dan wel gezonde, zelfgemaakte kant-en-klaar. Smakelijk!

 

Onmisbare tools in de keuken:

Molenmes Robert Herder

Het beroemde molenmes van Robert Herder, een van de scherpste keukenmesjes ter wereld. ± € 10,50. 

Siliconen bakmat

Bakmat ‘Krumble, een siliconen bakmat is makkelijk schoon te maken, kan in de oven en gaat lang mee. € 11,95

Flexibele snijplank

Nooit meer groenten die naast de pan eindigen, dankzij deze flexibele snijplank ‘Chop2Pot’. Vanaf € 10,99

Extra brede dunschiller

Met een extra brede dunschiller kan iedereen plakjes van dezelfde dikte snijden, € 9,95

Mandoline

Menig internationale topchef doet een beroep op deze robuuste Japanse mandoline om groenten als wortel of komkommer moeiteloos in elegante repen of slierten te snijden, € 62,50

Meer snel & simpel koken:

 

(Openingsbeeld: Wout Hendrickx)