Van brood word je dik, je moet dagelijks chia zaadjes eten, detoxen is een must, vlees is een no go en begin alstublieft niet over een goed pak frieten want het is hapklare kanker. “Het is wel eventjes genoeg geweest met al die dieetboeken, personal trainers, bootcampen en de activewear trend. Kunnen we niet gewoon normaal doen?”, dat is de boodschap van Dr. Luc Evenepoel. In zijn boek ‘Van diëten word je dik’ geeft hij tips die wetenschappelijk onderbouwd zijn.

We eten te veel, maar we beseffen het niet. “We zijn het slachtoffer van portie-distorsie. Tot de jaren 1960 kocht je in de bioscoop popcorn in een bekertje. Nu is dat in een emmer”, zegt dr. Luc Evenepoel. Pijnlijk herkenbaar. Ook last van het ogen-groter-dan-mijn-buik-syndroom? De juniorverpakking? Zot zeker?! Maar hoe maak je het jezelf gemakkelijker?

Hoeveel is eigenlijk te veel? Je kan calorieën tellen, maar eerlijk, wie houdt dat vol? De oplossing is simpel! Als je met je twee handen een kommetje maakt, moet je maaltijd daarin passen. Op het einde van je maaltijd zou je eigenlijk met gemak hetzelfde nog eens moeten kunnen eten.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips om kilo’s te verliezen: