Zo pak je zonnebrand aan

Wie zomer zegt, zegt zon en ja jammer genoeg ook vaak verbrande kreeft. Wanneer de zonnestralen eindelijk tevoorschijn komen, zijn we er als de eerste bij om met onze derrière in de zon te gaan liggen. Toch vergeten we maar al te vaak dat we net dan onze huid goed moeten beschermen met de nodige laagjes zonnecrème. Vergeet jij dat laatste detail en kom je met verbrande pootjes terug? Geen paniek: wij bieden jou een aantal tips om je huid te kalmeren en de kleine brandwonden op een natuurlijke wijze aan te pakken.

Aloë vera

Deze plant beschikt over hydraterende, rustgevende, genezende en anti-inflammatoire krachten. Kortom: alles wat je nodig hebt om jouw verbrande huid te verzorgen. Hoe ga je nu juist te werk? Breng de aloë vera gel aan op de verbrande plek, laat dit goed intrekken en breng indien nodig nog een extra laagje aan. Herhaal dit zo’n drie keer per dag tot de roodheid verdwijnt.

Azijn

Zowel witte azijn als appelazijn zijn goede remedies tegen zonnebrand. Het verzacht de huid niet alleen, azijn zal ook de irritatie verzachten. De zuurtegraad van dit product zal die van de verbrande huid bovendien weer helemaal in evenwicht brengen. Het resultaat? Een onmiddellijke verkoeling van de huid.

Er zijn trouwens verschillende manieren om azijn op de huid aan te brengen. Giet bijvoorbeeld de helft water en de helft azijn in een kom. Doordrenk een doek met het mengsel en leg het gedurende vijf minuten op de verbrande huid. Een andere manier is door bijvoorbeeld wat azijn op het uiteinde van een doekje te gieten en dit op de verbrande zones te deppen. Mochten de zonnebrand zich over je volledige lichaam verspreiden, dan kan je ook een lauw bad nemen met 25 cl appelazijn erin. Vertoef er zo’n 20 minuutjes in en spoel je vervolgens grondig af.

Yoghurt

Om je verbrande huid te verfrissen en te kalmeren, breng je een flinke laag yoghurt aan op je huid. Laat dit 15 minuten goed inwerken en spoel vervolgens met wat koud water af. De proteïnes in de yoghurt kalmeren de huid en de melkzuurbacteriën hebben een anti-inflammatoir effect. De huid zal bovendien ook perfect gehydrateerd zijn.

Aardappel

Onder de tips uit grootmoeders tijd vinden we ook de aardappel terug! Snij de aardappel in dunne plakjes en leg ze op de verbrande huid totdat het de pijn een beetje verzacht. De aardappel bevat namelijk antibacteriële eigenschappen en het zetmeel absorbeert perfect de warmte van de huid.

Tomaat

Om een zonnebrand te verlichten, kan je ook beroep doen op de frisheid van niemand minder dan een tomaat! Lycopeen, het antioxidant dat zich in de tomaat bevindt, zal de huid sneller doen herstellen en het brandende gevoel doen verdwijnen.

Extra voordeel: de tomaat voorkomt dat je huid achteraf zal vervellen. Hoe breng je dit juist aan? Snij de tomaat in twee en wrijf met één deel de huid in of plaats enkele schijfjes tomaat op jouw zonnebrand totdat je je gekalmeerd voelt. Ook een komkommer is trouwens een goed remedie tegen de zonnebrand.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content