Napolitaanse pizza’s smullen bij Sotto in Oud-Zuid!

Wat kan je er vinden? Authentiek met de hand vervaardigde pizza’s in alle smaken en geuren, maar dan wel de échte Napolitaanse variant. Op de kaart vind je onder de meer gebruikelijke versies – zoals een verdura, quattro formaggi en een tonno, maar evengoed ‘specialiteiten’ van het huis – zoals een carnevale porcini (met paddestoelen en ricotta in de punten) en een carnevale salsiccia. Maar ga hier vooral voor de klassieker: een Margherita met Marzano-tomaten en buffelmozzarella.

Uniek, omdat: De pizzabakkers van Sotto in Oud-Zuid zijn in de leer geweest bij de Associazione Verace Pizza Napoletana, dus reken maar dat hier de echte Napolitaanse pizza gebakken wordt – én die is heel anders dan de meeste pizza’s. Ten eerste hebben de handgebakken ‘platte broden’ een zeer specifieke puntige vorm, en smaken ze ook qua consistentie volgens de makers volledig anders. Die authentieke bakwijze vult Sotto aan met de meest kwaliteitsvolle en verse toppings – denk: Italiaanse tomaten, smeuïge buffelmozzarella en extra vergine olijfolie. Smakelijk.

Sotto in Oud-Zuid

Sotto in Oud-Zuid

Sotto in Oud-Zuid

Sotto in Oud-Zuid

Sotto in Oud-Zuid