Eat, sleep, repeat: dit zijn de 5 nieuwste horeca-hotspots voor mei
In de rubriek eat, sleep, repeat laten we je kennis maken met de nieuwste horeca-hotspots. Dit staat op onze planning in mei...
1. Hiro: rock-’n-roll Japans
Move over, sushiboot. Wij eten voortaan Japans op z’n ‘Izakaya’s’: barfood en een uitgebreide sakekaart. Dat doen we het liefst bij Hiro, een nieuw restaurant van chefs Bart Huybrechts en Thomas Van de Weyer. Op het menu staan o.m. spiesjes van de Yakiniku-grill, tempura, oesters. De twee zetten hun tanden al in coole foodconcepten als een underground wijnbar (Vinoteka), een cevicheria (Zure Vis) en taqueria (Caracas). Het decor is rommelig Japans, met hentai-pornotekeningen op het plafond, witte tegels met fluoroze voegen en een sausje van harde rock.
Napoleonkaai 1, Antwerpen, Hiro-antwerp.be, @hiro.antwerp
2. Yom Shishi: sexy secret bar
Tom Sas en Lori Dardikman, de bezielers van Boker Tov, openden eind maart een nieuwe zaak achteraan in het gebouw waar ook de Gentse Boker Tov is gevestigd, vlakbij het Gravensteen. Het is een heuse underground bar in een stijl die een beetje doet denken aan The Great Gatsby. De bar is enkel open op ‘Yom Shishi’, Hebreeuws voor vrijdag. Je kunt er hun versie proeven van trendy cocktailklassiekers als de pornstar martini met ras-el-hanut, gecombineerd met ÂOttolenghi-style bar bites. Wij weten al waar we volgend weekend heen trekken, op voorwaarde dat we de ingang Âvinden én het wachtwoord kennen. Dat staat gelukkig Âgewoon Âvermeld op de website.
Burgstraat 20, Gent, Yomshishi.com, @yomshishi.be
3. Feast: wat een feest!
Een stad die stiekem enorm cool werd de afgelopen Âjaren, is Genk. Het onlangs geopende Feast – in een zijstraat van de bruisende Vennestraat – is een must. Gastheer Donaat Barzeele en chef Guy Jeunhomme werkten eerder samen in De Kristalijn, voor ze hun neo-Âbistro openden. Installeer je aan de bar en get in the groove met een vinylplaat. Op de kaart: een unieke mix van Frans, Nordic en Aziatisch, zoals makreel met wilde knoflook, langoustine met chipotle of brioche met kreeft. Daarbij drink je een lekkere natuurwijn.
Hoefstadstraat 23A, Genk, Feast-gnk.be, @feast_gnk
4. Inter Scaldes: carte blanche in Zeeland
In Zeeland zwaaien nu tweesterrenchef Jeroen Achtien en partner Sanne de scepter in het iconische restaurant & hotel Inter Scaldes, tussen de Ooster- en de Westerschelde. Niet enkel de kaart, ook het interieur zijn helemaal vernieuwd, tot hippe luxe met ronde zetels en tafels. De lovende commentaren van vaste klanten bewijzen nu al dat ze waardige opvolgers zijn voor topchef Jannis Brevet en zijn partner Claudia, die drie Michelinsterren op hun palmares hadden. En heerlijk na het tafelen: de twaalf suites boven, nu herdoopt tot Pillows Luxury Boutique Hotel Inter Scaldes. Om Âlekker lang van Zeeland te genieten.
Zandweg 2, 4416 NA Kruiningen, Nederland, Interscaldes.nl
5. Château de Looz: romantiek tussen de bloesems
In Haspengouw zwaaien de kasteeldeuren van Château de Looz voor je open. Een betere plek om van de bloesempracht te genieten is er niet. Je logeert er in het kasteelpark van Hoepertingen tussen de boomgaarden. Op dit moment een sensatie aan bloeiende perelaars (april), kerselaars (april) en appelaars (half april tot half mei). De broers van Vloten vernoemden hun nieuwe hotel (ze hebben ook al Château de la Motte) naar het verleden van dit stukje fruitstreek en houden de prijzen zeer schappelijk (vanaf € 130 voor 2 personen). Het interieur van het renaissancekasteel is met zin voor humor aangepakt, met retrobehang en woordspelingen op de muren. Ook wie er niet logeert, kan terecht in kasteelbrasserie Léonard met zonnig terras en in bar Henry’s. Er zijn maar liefst vijf zalen en een kapel. Trouwen in dit romantische Âkasteel kan dus ook!
Kasteelstraat 10, 3840 Borgloon, Chateaudelooz.com
Meer hotspots
Tekst: Evelyn Rutten & Evy Van Elsacker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier