Van wijnbar in Antwerpen tot fine dining in Gent: 5 x deze nieuwe hotspots wil je ontdekken

Ben je een zoetekauw of eerder een fijnproever? Blijf je in België of ga je de grens over? Wat je voorkeur ook is, bij één van deze adresjes kom je zeker aan je trekken. Zet je smaakpapillen op scherp en ontdek jouw nieuwe favoriete plek!

1. Wijnbar Spiridon: als een jager

Nieuw te ontdekken in Antwerpen is wijnbar Spiridon. De eigenaars brengen hun versie van een bruin café tot in de stad: een heerlijk gezellige plek waar je lekker lang wilt blijven hangen. Naast natuurwijnen vind je er ook huisgemaakte kombucha, cocktails en een selectie bijzondere bieren. Hun interieur is circulair: lemen muren, lambrisering die ze recupereerden uit een oud klooster en frigo’s uit de jaren dertig. Elandjager Spiridon die in een uithoek van Siberië woonde en er van en met de natuur leefde, was dé inspiratiebron.

SPIRIDON: KRONENBURGSTRAAT 41B, 2000 ANTWERPEN.

2. Brussels Airlines x Arabelle Meirlaen: sterrenchef aan boord

nieuwe horeca-hotspots februari

Arabelle Meirlaen, die met haar restaurant in Marchin bij Luik ook een groene ster binnenrijfde, zorgt in 2025 voor smaakvolle menu’s tijdens de langeafstandsvluchten met Brussels Airlines. Al vliegt zijzelf niet echt mee, natuurlijk. ‘Voor u graag een krabremoulade met lavasolie of liever gevogeltebaillotine met zeewierolie, mevrouw?’

BRUSSELSAIRLINES

3. Basss: citytripproof

nieuwe horeca-hotspots februari

Het strak vernieuwde, Parijse budgethotel Basss ligt pal tussen de Moulin Rouge en de Sacré-Cœur. Ook voor de vele solokamers is dit simpel-maar-goed plekje een aanrader; handig als je onder vriendinnen citytript, maar toch apart wilt slapen. Vermeld bij het boeken dat je geen kleine badkamer wilt – sommige zijn echt piep. De sfeervolle buurt van Montmartre ligt vlakbij, de heuvel op.

Basss: RUE DES ABBESSES 57, 75018 PARIJS. Vanaf € 103 voor 1 persoon / € 141 voor 2 personen.

4. Arthe²: tafelen met een plus

nieuwe horeca-hotspots februari

Wie houdt van een avondvullende beleving reserveert een tafel bij Arthe², fine dining-restaurant in Gent van chef Geoffrey Devriendt. Hier is het genieten vanaf het eerste moment: de tafels zijn luxueus gedekt, er hangt een intieme sfeer en de gastvrijheid waarmee je ontvangen wordt, is uniek. De chef en sommelier lichten namelijk om de beurt en vol passie aan tafel toe wat ze je voorschotelen. Elk gerecht is een schilderijtje op je bord, verweven met wereldse smaken. Wie nog naar huis moet rijden verliest niet, want ook de alcoholvrije pairing is de moeite.

ARTHE²: ZUIDSTATIONSTRAAT 35, 9000 GENT

5. Studio Hiel: nieuw avontuur

nieuwe horeca-hotspots februari

Chef Jordi Hiel stond al in veel keukens, maar zijn meest bijzondere ervaring was gegarandeerd zijn tijd in sterrenzaak Koks op de Faeröer. Vandaag is hij klaar voor zijn eigen avontuur; in de bakkerij van zijn ouders kookt hij ’s avonds gastronomisch onder de naam Studio Hiel. Verwacht je er aan een verrassend, seizoensgebonden driegangenmenu propvol lokale ingrediënten dat dankzij de open keuken recht voor je neus klaargemaakt wordt. Als ‘NorthSeaChef’ zet hij gegarandeerd een stukje lokaal gevangen vis op de kaart.

STUDIO HIEL: STATIESTRAAT 57, 2070 ZWIJNDRECHT

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content