Apero-time: Watermeloen met tequila

Watermeloen en tequila, een match made in heaven, zo blijkt! Dit verfrissend aperitief schopte het bij ons al snel tot dinner party-favorite.

Ingrediënten

Voor 4 tot 8 personen

  • Baby watermeloen 1
  • Water 150 ml
  • Suiker 200 g
  • Tequila 100 ml
  • Cointreau 50 ml
  • Limoenen 2 (alleen het sap)
  • Limoen 1 (in plakjes)
  • Zoutvlokken

Bereidingswijze

Snij de watermeloen in driehoeken. Warm het water en de suiker op in een pannetje, tot de suiker net is opgelost. Laat afkoelen en voeg het limoensap, de tequila en de Cointreau toe. Lepel deze siroop over de stukken meloen en zet een nachtje in de koelkast. Serveer de stukken meloen met een plakje limoen en een snufje zout.

Meer verrassende recepten:

DOOR: ANN VAN DER AUWERA, FOTO’S: WOUT HENDRICKX

DELEN