Zo maak je de heerlijke lamscurry uit het nieuwe boek van Nathalie Meskens

In haar nieuwe boek ‘Plan Boost’ doet Nathalie Meskens uit de doeken hoe ze haar prachtige ‘nieuwe’ figuur heeft gekregen. Dat doet ze onder andere door gluten en eieren te mijden. Niet meer genieten denk je? Compleet mis. Probeer deze lamscurry maar eens, om duimen en vingers bij af te likken.

Volgens Nathalie is het helemaal niet moeilijk om gezond te leven. “De gerechten die ik klaarmaak zijn eenvoudig te bereiden, erg lekker én je krijgt er energie van.”

Lamscurry

voor 4 personen – 1 uur

Ingrediënten

Voor de balletjes:

  • kokosolie
  • 600 g biologisch lamsgehakt (voor de veggievariant kun je dit vervangen door linzen, kikkererwten of andere peulvruchten)
  • 50 g kokosschilfers (Je kan het paneermeel ook volledig vervangen door kokosschilfers voor extra knapperigheid en kokossmaak.)
  • 50 g (glutenvrij) paneermeel
  • 2 el currypoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Voor de saus:

  • kokosolie
  • 3 uien, fijngesneden
  • 50 g madras currypoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 rode chilipeper, zaadjes eruit en in fijne reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden of geplet
  • 500 ml kokosmelk
  • 250 ml kokosroom
  • 1 stengel citroengras, licht gekneusd
  • peper en zout
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  • Begin met de balletjes. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en kruid naar eigen smaak af met peper en zout. Rol er balletjes van in de grootte die je zelf kiest.
  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie toe en bak de balletjes goudbruin aan alle zijden.
  • Maak de saus. Zet voor de saus een kookpot op een middelhoog vuur en voeg 1 el kokosolie toe.
  • Stoof de ui glazig en voeg het curry-, koriander- en kardemompoeder, chilipeper en knoflook toe. Laat even stoven.
  • Voeg de kokosmelk, kokosroom, citroengras toe en laat op een middelhoog vuurtje inkoken.
  • Voeg na een 10-tal minuten de balletjes toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  • Kruid af met peper en zout. Voeg op het einde het limoensap toe.

Tip

  • Lekker met rijst of quinoa, broccoli met chili en gember (zie blz. 107) of uienmangokonfijt (zie blz. 104)

“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.  Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Foto: Bram Debaenst

Meer gezonde recepten:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content