Glamping geluk: 5 x romantische kampeertenten vlakbij huis

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Glamping – ook wel: glamoureus kamperen – bestaat nu al een tijdje maar sinds we allemaal samen de schoonheid van de staycation hebben ontdekt, zit het fenomeen helemaal in de lift. Wie gaat glamperen hoeft niet zelf met tenten, slaapzakken en gasbranders te sjouwen; in luxueuze tenten als deze wordt het allemaal voorzien.

5 x glamping in België

1. Ark Van Noë: glampen tussen de alpaca’s

De troeven

De Ark Van Noë is een prachtig recreatiedomein en paradijs voor kids, een hoop vriendin, trouwfeestjes... Tijdens de pandemie plantte de – inmiddels toeristische – trekpleister maar liefst 13 glampingtenten neer in hun stukje bos achterin het terrein. Je wandelt tussen de geitjes, kangoeroe’s, kippen, konijnen, bambi’s en alpaca’s richting tent om er te genieten van een glampingervaring mét stijl. Het lokale ontbijt is één van hun troeven en wie wil, boekt de privé-hottub en sauna als extraatje. Dat dit laatste een aanrader is, kunnen we je verzekeren: je kijkt over de weidse, Kempense velden en voelt je héél even helemaal alleen op de wereld. Vakantie ten top!

De omgeving

In de prachtige natuur van het Kempense Kasterlee kom je helemaal tot rust. Wie van een beetje actie houdt, boekt bij de Ark een kayak waarmee je tot Herentals of Lichtaart peddelt. Wie van véél actie houdt, boekt een ticketje Bobbejaanland, want dat ligt op een boogscheut.

Prijs?

Een glamping tent boek je vanaf € 150 voor 2 personen. Wil je de privé hottub reserveren dan kost dat je € 70 voor 3 uur, voor een sauna betaal je daarbovenop € 30. Meer info en extra’s via arkvannoe.be.

2. Dineren op en kamperen aan het water in Averbode

glamping Kempen

De troeven

Na het succesverhaal van Dinner On The Lake in 2020 in Boom, vaart het concept dit jaar verder naar een andere locatie. Dit keer strandt het vlot in Averbode voor een gastronomische barbecue-ervaring op het meer. Na het diner kan je hier heerlijk wegdromen in een feeërieke glamping tent aan de rand van het water. Ontwaak in de natuur en start de dag met een ambachtelijk ontbijt met streekproducten. Een nacht in de glamping tent kan wel enkel geboekt worden in combinatie met The Floating Table. De ideale combinatie voor een korte staycation in eigen land.

De omgeving

De gemeente Averbode ligt in de provincie Vlaams-Brabant. Zowel Dinner On The Lake als Glamping On The Lake vinden plaats op het domein De Vijvers in Averbode. Een groene oase van rust waar je even kan ontsnappen aan de dagdagelijkse drukte.

Prijs?

Een nacht in de glamping tent mét royaal ontbijt bij Bistro De Vijvers kost € 195 voor twee personen. Het all-in diner (aperitief met fingerfood, 2 amuses, vier gangen, (non)-alcoholische dranken t.e.m. het dessert, koffie en thee) kost € 155 per persoon. Boek hier je overnachting en tafel; genieten van dit concept kan nog tot en met 3 oktober 2021.

3. Klamping: glamping in eigen tuin

glamping huren

De troeven

Klare Naert is amper 20 en heeft nu al een eigen startup: Klamping. “Tijdens de coronacrisis kocht ik met mijn beste vriendinnen een mooie tent om samen te kamperen in onze eigen tuin,” zegt de student-onderneemster uit Jabbeke. “Het idee kwam al snel opborrelen om dat idee te delen met andere mensen.” Zo ontstond Klamping, een volledig uitgeruste glamping set die je kan huren én waarmee je de perfecte staycation kan beleven. Het pakket bevat twee opgemaakte bedden, sfeerverlichting voor binnen en buiten, een vuurschaal en een low-diningtable met kussentjes. Geen keukenprinses? Bestel een KOXX ‘Ultimate Barbecue Box’ of ‘Lunch Box’ en maak het jezelf gemakkelijk.

De omgeving

De volledige glamping set laat je opzetten en afbreken in je eigen tuin of op een kampeerplek van jouw keuze. Het enige wat je nodig hebt, is plaats voor een tent van minstens 7 meter diameter.

Prijs?

Voor een weekend (vrijdagavond tot zondagmiddag) betaal je € 300. Je kan daarnaast ook voor € 30 extra een foodiepakket bestellen: hierin zit een kleine barbecue, dubbel gasfornuis, servies, potten, pannen en een marshmallowsetje. Ook een funpakket met spelmateriaal als KUBB, reuzenmikado, petanque, kaarten, beachtennis en poker kan als extraatje voorzien worden aan € 20. Reserveren doe je via klamping.be.

4. Glamping op wereldniveau in De Panne

glamping Ardennen

De troeven

Zin in een avontuurlijke vakantie met je gezin zonder in te boeten aan comfort? Dit basecamp in De Panne is misschien wel wat je zoekt. Je logeert in een glamping tent (kies jij voor de Grand Canyon, Kilimanjaro of Galapagos?) met wereldse decoratie op een privéterrein van maar liefst 15.000 m². Waag je aan Thai cooking lessen, een romantische ‘movie under the stars’ of zet je beste beentje voor tijdens de wake-up yoga en pilates. De dag fris beginnen kan trouwens nodig zijn, want de omgeving bruist van het avontuur. Na het ontbijt – samen met de dagkrant geleverd aan je tent – kun je te voet, per mountainbike of kayak de omgeving van De Panne ontdekken (het centrum ligt op amper 10 minuten wandelen). ’s Avonds schuif je je voeten onder tafel in het basecamp om er te proeven van Thaise, Amerikaanse, Japanse, Italiaanse, Mexicaanse, Cubaanse of Zuid-Afrikaanse streetfood.

De omgeving

Het ‘Basecamp Connections Deluxe’ ligt in De Panne, een unieke locatie in de duinen met rechtstreekse toegang tot strand en zee.

Prijs?

Boek jouw glamping spot vanaf € 199 per persoon voor een weekend. Inbegrepen? De overnachting, het ontbijt, workshops en wake-up yoga. Reserveer hier.

5. Kampeervlot in Limburg

glamping Limburg

De troeven

De meest avontuurlijke in het rijtje, is dit kampeervlot op de Wissen in het Limburgse Maasland. Echt luxueus kamperen is het misschien niet maar je hebt wél een uniek dak – nu ja: zeil – boven je hoofd. De streek bulkt van de natuur en cultuur (fans van de serie Beau Séjour herkennen er vast heel wat filmlocaties). Het vlot bereik je met een Canadese kano. Die bevat naast kampeerstoeltjes, gasbranders en een gaslampje helemaal niets. Je neemt dus, net als op een doorsnee camping, best je eigen slaapmatje, kussens, potten en pannen mee.

De omgeving

In de streek rond de Wissen kun je prachtige wandelingen maken langs ‘de plassen’ en ben je op enkele meters verwijderd van de Nederlandse grens. Ook Maasmechelen ligt vlakbij, waar je kan shoppen of de prachtige natuur opsnuift in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er bevindt zich hier trouwens ook een gigantische wellness. P.S:. het kampeervlot is een initiatief van onze Noorderburen en kan je ook boeken in De Heen (Noord-Brabant) en Marnemoende (Utrecht).

Prijs?

Het kampeervlot boek je vanaf € 112,50 voor 1 nacht met 2 personen. Reserveer via camping-raft.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content