Je hoeft al lang niet meer over een fortuin te beschikken om een Mona Lisa aan de haak te slaan. Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceerde een half jaar geleden immers haar eerste collectie met prints van allerlei grootmeesters, bedacht door Jeff Koons. Nu komt er een vervolg. Het lijstje tassen met werken van da Vinci, Rubens, Fragonard, Titian en Van Gogh wordt uitgebreid met zes nieuwe kunstenaars.

6 nieuwe tassen van grootmeesters

Louis Vuitton lanceerde eind april een collectie handtassen waarop de ‘Gazing Ball’-schilderijen (een reeks met de hand geschilderde reproducties) van Jeff Koons worden afgebeeld. Da Vinci, Rubens, Fragonard, Titian en Van Gogh liggen intussen al in de winkel, en vanaf eind oktober worden de prints aangevuld met werken van Gauguin, Manet, Turner, Monet, Boucher en Poussin (die laatste zal exclusief verkrijgbaar zijn in de nieuwe Maison Place Vendôme).

Kunstenaar Jeff Koons en Louis Vuitton willen met deze unieke collecties ‘Old Masters’ en musea opnieuw tot bij het grote publiek brengen. Dat kan volgens hen het best door interesse op te wekken aan de hand van nieuwe interpretaties, zoals een exclusieve handtas – mét ‘JK’ in plaats van ‘LV’ initialen.

Even wegdromen

Een Vuitton, Koons én wereldberoemde kunstenaar in één meesterwerk heb je al vanaf 2000 euro. Zo ziet de tweede collectie eruit:

1. Manet x Jeff Koons

2. Manet x Jeff Koons

3. Manet x Jeff Koons

4. Manet x Jeff Koons

5. Manet x Jeff Koons

6. Manet x Jeff Koons

7. Turner x Jeff Koons

8. Turner x Jeff Koons

9. Turner x Jeff Koons

10. Turner x Jeff Koons

11. Turner x Jeff Koons

12. Turner x Jeff Koons

13. Turner x Jeff Koons

14. Monet x Jeff Koons

15. Monet x Jeff Koons

16. Monet x Jeff Koons

17. Monet x Jeff Koons

18. Monet x Jeff Koons

19. Monet x Jeff Koons

20. Monet x Jeff Koons

21. Monet x Jeff Koons

 

22. Monet x Jeff Koons

23. Gauguin x Jeff Koons

24. Gauguin x Jeff Koons

25. Gauguin x Jeff Koons

26. Gauguin x Jeff Koons

27. Gauguin x Jeff Koons

28. Gauguin x Jeff Koons

29. Boucher x Jeff Koons

©Louis Vuitton Malletier

De schilderachtige handtassen liggen vanaf 27 oktober in een aantal geselecteerde boetieks van Louis Vuitton, waaronder die van Brussel. Nog een paar dagen tijd om te sparen dus en als je jouw spaarvarken hebt geplunderd, vergeet je pronkstuk dan niet te delen met #LVxKoons.

Meer over Louis Vuitton