Advertorial

10 duurzame topadresjes tussen Brugge en Oostende

Advertorial

Het leven is te kort om te stressen. In hun zoektocht naar bijzondere locaties in eigen land, staan Sophie Allegaert en Stefanie Faveere van O Dierbaar België geregeld op de rem. Kwestie van onderweg enkele fijne ontdekkingen te doen, zoals tijdens deze heerlijke roadtrip met de Polestar 2 als duurzame drive.

Sinds 2020 pakt het online platform O Dierbaar België uit met bijzondere logeeradressen in eigen land: van opmerkelijke designhotels en luxueuze vakantiewoningen over vintage campings tot unieke B&B’s. In hun zoektocht doorkruisen ze het hele land. Samen met huisfotografe Stefanie Faveere trok Sophie Allegaert vanuit Brugge richting Oostende om nieuwe logeerparels te checken met de zuiver elektrische Polestar 2. Maximaal genieten dus, zonder de kalmte of het mooie landschap te verstoren. Tijdens hun roadtrip kwamen ze de volgende tien aanraders tegen.

La Suite en Sans Cravate, Brugge

De luxe B&B La Suite, goed voor zes kamers, vind je pal tegenover sterrenrestaurant Sans Cravate. Geen toeval, ze worden allebei door hetzelfde sympathieke koppel gerund. Henk tovert ingrediënten uit de korte keten om tot pure gerechten met een subtiele, eigentijdse twist. Veronique ontvangt de gasten. Meer dan een B&B is dit een luxueus boetiekhotel, eigenzinnig ingericht, uitgedost met kunstige keramiek van de vrouw des huizes en voorzien van een laadpaal. Handig als je de dag compleet opgeladen wilt starten.

De Innengaard, Sint-Kruis

Op het historische domein van Kasteel Rooigem richtte Ellen Vandewalle De Innengaard op, een fleurige erfgoedplek in de Brugse rand waar je tot rust komt tussen de bloemen en zelf je boeket plukt of je boeket laat samenstellen. Je kiest voor een bloemenpas of haalt een seizoenboeket af. De rustgevende vibes krijg je er gratis bij.

Damse Vaart

De iconische Damse Vaart is het symbool van le plat pays. Goed voor 14 km populieren die zachtjes ritselen in de wind. Een sensatie die je dankzij de stille Polestar 2 nog intenser beleeft. Die lange rechte lijn snijdt het ongerepte landschap bovendien perfect doormidden. Een esthetisch festijn en het gedroomde Polestar-parcours. Ruiten open en genieten van de stilte, de pure lucht en de heerlijke rijervaring.

Siphon, Damme

Een instituut dat al vier generaties door dezelfde familie gerund wordt en waar je zowel Sergio Herman, Dominique Persoone als een bomma met kleinkinderen treft. Al net zo iconisch als de Damse Vaart zelf. Op het menu ontdek je een resem klassiekers. Hun paling in het groen kent al generatieslang een trouw publiek.

Oosteroever, Oostende

Pal naast het bruisende centrum van Oostende wacht de Oosteroever, een extra stadsdeel dat in geen tijd uitgroeide tot the place to be. Er is zelfs een eigen strand. Als je elders moet drummen voor een plekje, tel je hier slechts een handvol zonnekloppers. Jarenlang was dit een ruwe, no-nonsenseplek. Recent ontdekten projectontwikkelaars het potentieel, wat leidde tot opvallende designtorens met zicht op de badstad. Maar de vissers varen nog altijd binnen en hun afgebleekte netten sieren nog altijd de kaaien. De ziel van de Oosteroever hield stand. En laadpalen vind je hier in overvloed.

Villa Plage, Oostende

Een luxeloft met Brooklyn-allures én gezegend met een tuin en een hekje waardoor je zo naar de duinen en het strand wandelt. Vakantiehuis Villa Plage huist in een van de authentieke ziekenzalen van het vroegere Militair Hospitaal. Te vinden op de Oosteroever, waardoor je gegarandeerd eindigt op een rustig strand.

Restaurant Storm, Oostende

Chef Michiel Rabaey werkt uitsluitend met Noordzeevis. Vanuit zijn keuken ziet hij immers de schuiten aan- en afvaren en heeft hij zelfs zicht op de vismijn. Op het menu vind je dus alleen maar lokaal lekkers, gevangen door Oostendse vissers die aanmeren voor zijn deur. Van tarbot tot pieterman. Uit respect voor de visser en het product gaat er geen enkel onderdeel verloren. De graten vormen de basis van de sauzen, de kuit wordt gedroogd en gerookt.

DOK, Oostende

Bij de nieuwe naam en faam van de Oosteroever horen ook fijne shopadressen. DOK bijvoorbeeld, de betere interieurshop, gevuld met spullen die je allemaal wilt. Stuk voor stuk. Van de schapenvellencollages van Carine Boxy over de immense plantenpotten van Atelier Vierkant tot de wondermooie snijplanken van Muller Van Severen. Een mix van Belgisch en buitenlands design.

Kabine, Oostende

Wat verder wacht Kabine. Eerder was het al een hit in Koksijde, nu ook op de Oosteroever. Gevuld met spullen voor zowel baby’s als overwerkte moeders en relaxte vrijgezellen. De betere conceptstore dus, mét koffiebar.

Bootje varen naar de Vistrap, Oostende

Vanuit de Oosteroever brengt de overzetboot je naar centrum Oostende. Een minicruise die de havengeul dwarst en je elegant vlak bij de Vistrap dropt. Deze openluchtvismarkt is hét kloppende hart van Oostende. Alleen op Kerstdag, Nieuwjaar of wanneer er storm op zee woedt, word je niet op je wenken bediend. De rest van de tijd is dit een festijn voor gastronomen die houden van levende verse Noordzeevis en grijze garnalen. Alleen wie zijn vangst binnen het etmaal lost, mag aan de Vistrap aanmeren. Een heus kwaliteitslabel dus.

Polestar 2: getest en goedgekeurd

De Polestar 2 bleek de ideale reisgezel voor deze emissievrije en ontspannen roadtrip. De zuiver elektrische fastback kreeg nog maar net een update. Dankzij zijn verbeterde batterij laadt de Polestar 2 nog sneller op en haalt hij nu een actieradius van 478 tot 551 km (WLTP), naargelang de versie. De Polestar 2 bestaat in drie varianten, met één of twee elektromotoren en een vermogen van 231 of 408 pk. Niet alleen de nuluitstoot is duurzaam. Zo kun je ook kiezen voor een veganistische binnenbekleding. En dankzij de productie van aluminium onderdelen met hernieuwbare energie daalde de totale CO2-voetafdruk van de Polestar 2 aanzienlijk. Wil je net als Sophie en Stefanie kennismaken met de Polestar 2? Kom dan zeker eens langs in de Polestar Space in Antwerpen, Gent, Brussel of Luik. Of boek meteen een testrit. Eind 2022 wordt de Polestar 3 gelanceerd, een uitbreiding van het gamma met een SUV.

Hier vind je meer info over O Dierbaar België. Het werk van fotografe Stefanie kan je hier bewonderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier