3 topexpo’s die je niet mag missen

Cultuurliefhebbers onder ons zullen zich de komende weken niet vervelen. Wij hebben de leukste culturele activiteiten op een rijtje gezet. 

1. Julie en Jessica

Expo Julie en Jessica museum

Het Museum Dhondt-Dhaenens komt altijd verrassend uit de hoek. Deze keer geven ze vrij spel aan twee New Yorkse kunstenaressen. Wanneer gaat abstractie weer over in herkenbare werkelijkheid? Dat is een vraag waar beiden mee spelen. Bij Julie Mehretu mondt dat uit in monumentale werken waarin ze de grootstedelijke dynamiek weergeeft, bij Jessica Rankin in geografische kaarten als levende organismen. Tentoonstelling loopt van 10 april – 12 juni!

Julie Mehretu & Jessica Rankin – Museum Dhondt-Dhaenens – 9831 Deurle 

2. Meisjes in de media

Expo: meisjes in de media

Wat Anne-Mie Van Kerckhoven in Zeno X zal tonen, is nog een geheim. Ze is nog volop aan het werk. Zeker is dat je dus nieuw werk te zien krijgt, van deze grande dame van de Belgische kunst. Ze gebruikt een mix van video-, schilder-, computer- en tekenkunst om haar visie op het vrouwbeeld in de media te formuleren. Vaak resulteert dat in felgekleurde collages die je bij het nekvel grijpen. Te bekijken van 20 april – 11 juni!

Anne-Mie Van Kerckhoven – Zeno X – 2000 Antwerpen 

3. Klein, maar fijn

Expo: dwergen, klein maar fijn

De tragiek van een dwergenpretpark in China wordt door de lens van fotografe Sanne De Wilde een sprookje. Ze vindt dwergen niet vreemd, maar veeleer mooi. De attracties zijn aangepast aan hun hoogte, en het zijn de bezoekers die voor één keer groot uitvallen. Bij de tentoonstelling hoort een boek met een gouden kaft, om het sprookje compleet te maken. Te bezoeken van 17 april – 26 juni! 

The Dwarf Empire – Sanne De Wilde – cultuurcentrum 3500 Hasselt 

Meer expo's en events kan je terugvinden bij de 10 must-do's van feel-it. 
 

Lees ook: 

Deze foto's tonen aan dat echte liefde nog bestaat

7 tijdloze stijliconen naast hun moderne look-a-likes

Partner Content

Gesponsorde content