Home Lifestyle Cultuur 4 cd’s om nu te beluisteren
4 cd's om nu te beluisteren

Vrolijke tonen om de lente mee te beginnen, daar houden wij van! Deze 4 cd's zullen op onze lentefeestjes en BBQ's zeker gespeeld worden. 

1. Reason – Selah Sue 

De eind vorig jaar verschenen EP Alone gaf het al aan: Selah Sue is het r&b'en nog niet verleerd. Dat ze ook kaas heeft gegeten van soul, funk en elektronica, bewijst ze andermaal op haar tweede langspeelplaat Reason. Hoewel het album beduidend minder crazy vibes bevat dan haar vroegere werk – de song werden in de productiekamer nogal gladgestreken – blijft het immer impressionante stemgeluid van Sanne Putseyns de grote troefkaart. 

2. Elsewhere – Denai Moore 

Ze is nog maar begin 20, de van Jamaica naar het oosten van Londen uitgeweken zangeres Denai Moore. Op haar debuutalbum Elsewhere prepareert ze ingetogen huiskamerpop – in de stijl van haar idolen Bon Iver, Feist, Lauryn Hill en Adele – met een buitengewoon soulvolle afwerking. Te ontdekken! 

3. Thin Walls – Balthazar 

Tussen het drukke toeren ter promotie van hun vorige cd Rats (2012) door, schreven Maarten Devoldere, Jinte Deprez en co. deze 'instinctieve' 3de plaat bij elkaar, opgenomen met producers die al in dienst van Blur, Elbow en Depeche Mode werkten. Nu weten we het wel zeker: Balthazar is internationale top. 

4. Wild Flowers – Bony King 

Gentenaar Bram Vanparyns mocht in 2014 openen voor Neil Young op de Lokerse Feesten, toen nog als The Bony King Of Nowhere, nu Bony King. Geen toeval, want zijn ambachtelijke folk refereert aan die van Young en Bob Dylan. Zo ook op Wild Flowers, misschien wel zijn meest soulvolle en harmonieuze cd to dusver.