Home Lifestyle Cultuur 4 moderne kerstalbums die jij wél wil hebben

4 moderne kerstalbums die jij wél wil hebben

4 moderne kerstalbums die jij wél wil hebben

Komen A Christmas Carol en Jingle Bells ook jouw oren uit? Vervang de cliché kerstnummers dit jaar dan maar met één van deze moderne kerstalbums die wél het horen waard zijn.

1. Kerst met Kylie

Echte fans van Kylie Minogue ‘s kerstsingle ‘Santa Baby’ springen een gat in de lucht. Vanaf 2015 hoeven ze ‘t niet meer enkel met dat nummer te doen. Ze krijgen een heus kerstalbum van hun favoriete popster. Kylie’s album Christmas staat boordevol glamoureuze duetten met o.a. wijlen Frank Sinatra, zus Dannii Minogue en Iggy Pop. Christmas, i just can’t get you out of my head!

Koop dit album hier!

2. Jingle zonder bells

Nadat de zangers van a-capellagroep Pentatonix doorbraken op YouTube en in 2011 aan de haal gingen met de eerste prijs in de talentenshow The Sing-Off, veranderde hun leven volledig. Nu toeren ze de hele wereld rond met hun straffe vocals en originele uitvoeringen van diverse nummers uit het grote popliedboek. Een kerst-cd maken was dan ook de logische volgende stap. That’s Christmas to me is een prachtig album met veel jingle, maar zonder bells.

Koop dit album hier!

3. Melancholisch momentje

Wie de muziek van Mark Kozelek kent, verwacht van hem niet meteen een vrolijke, swingende kerstplaat. En toch is zijn Mark Kozelek Sings Christmas Carols geen spottend statement tegen Kerst. Het is een album vol licht melancholische nummers, perfect op die momentjes rust tussen alle drukte door.

Koop dit album hier!

4. Een warme kerst met vrienden

India Arie brak in 2000 door met haar hit ‘Video’ en staat sindsdien bekend om haar warme stem en soulful beats. En warmte is ook wat je van haar kerstalbum Christmas With Friends mag verwachten. Op dat album krijg je bovendien heel wat straffe staaltjes pianomuziek te horen van wijlen jazzpianist Joe Stample. En dat alleen is al argument genoeg.

Koop dit album hier!

 

Lees ook

Cadeau-inspiratie nodig? Hier vind je 18 geschenken voor keukenprinsessen.

Met deze tips selecteer jij de beste wijn voor je kerstfeest.

Originele servetten vouwen? Dat leer je hier!