4 mooie parken om van de zomer te genieten

Een klein terras of geen tuin? Wij vonden en zochten voor jou de mooiste parken in België om toch van de lente en het mooie weer te kunnen genieten.

1. Het mooiste kasteelpark

Kasteel Wijnendale Turnhout

In het Kasteelpark Wijnendale in Torhout reis je terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. De waterburcht die verscholen ligt in het bos is nog bewoond, maar de linkervleugel is open voor publiek. Je kunt er een kijkje nemen in de serres of in de ijskelder van het kasteelmuseum of een wandeling maken over het oorspronkelijke jachtdomein van de adellijke families die er hebben gewoond. Gezinnen met kinderen kunnen ook het mysterieuze Spookjespad op het kasteeldomein volgen.

Kasteel Wijnendale – Oostendestraat 390 – Torhout.

2. Bucolische romantiek

Drongengoedhoeve Ursel

Picknicken in het Prinsenpark in Retie tussen de bomen en de fluitende vogeltjes klinkt heel aanlokkelijk op zwoele zomerdagen. Voor de kinderen is er een speelbos waar ze zich helemaal kunnen uitleven en ze een glimp kunnen opvangen van de herten, eekhoorntjes en andere bosbewoners. Het park telt zes uitgestippelde wandelroutes langs verschillende vijvers die een romantische touch geven aan de omgeving. Nog romantischer wordt het bij zonsopgang of zonsondergang wanneer de zonnestralen over het water schitteren.

Provinciaal Groendomein Prinsenpark – Kastelsedijk 5 – Retie.

3. Park met bosallures

Provinciaal Groendomein Prinsenpark Retie

Rond de Drongengoedhoeve in Knesselare ontdek je de groene troeven en de geschiedenis van het mooie Meetjesland. Voor je aan een stevige wandeling begint, kun je in de hoeve op iedere tweede zondag van de maand genieten van een uitgebreid Engels ontbijt. Daarna kun je op ontdekking in het Drongenbos. Vooral langs het water is het heerlijk ontspannen wandelen. Nog een aanrader is de kruidentuin, aangelegd door de paters van Drongen.

Drongengoedhoeve – Drongengoedweg 9 – Ursel (Knesselare).

4. Het wildste park

Parc à Gibier

In  het Wildpark van La Roche-en-Ardenne ontmoet je herten, wolven, lynxen, vossen en boerderijdieren in hun natuurlijke omgeving. Je raakt in het park met de auto of via een wandelroute. Daarnaast kun je in La Roche-en-Ardenne ook de ruïnes van het middeleeuwse kasteel ontdekken of het museum over de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toegangsprijs: volwassenen € 5,50, kinderen € 3,50.

Parc à Gibier – Chemin du Parc à Gibier 1 – La Roche-en-Ardenne.

Partner Content

Gesponsorde content