4 x logeren op school

Heimwee naar die zorgeloze schooltijd? Logeer in een schooltje dat een make-over kreeg en je beleeft gegarandeerd plezier. Wij geven de 4 mooiste adressen. 

1. Studenten aan zet

Hoge plafonds en ruime trappenhuizen herinneren aan de oorsprong van The College in Amsterdam, een school uit 1890. En nog steeds waart de studentengeest rond in dit stijlvolle gebouw, maar dan op een andere manier. Nu zetten horecastudenten hier hun beste beentje voor als personeel. En dat doen ze met verve. The College is een boetiekhotel met een uitstekend restaurant, pal in het chique modekwartier. Voor een bijzondere ervaring kies je het scheikundelab om in te overnachten.

The College Hotel – Roelof Hartstraat 1 – 1071 VE Amsterdam

The College Hotel

2. Oldschool rust

In het piepkleine dorpsschooltje van Lampernisse uit 1921 is alles nog herkenbaar: de drie klasjes, de schoolpoort, de overdekte speelplaats. De Oude School werd zorgzaam gerestaureerd tot een sfeervol vakantieverblijf met 3 kamers. Tafeltennis, een goed gevulde boekenkast en gezelschapsspelletjes zorgen voor entertainment. Er is ook tv en wifi, maar je geniet er vooral van de rust. Lampernisse is een van de stilste dorpen van Vlaanderen.

De Oude School – Visserstraat 2 – 8600 Lampernisse

De Oude School

3. Van kadettenschool tot grand hotel

Bedoeld als liefdespaleis en klein Versailles, maar uiteindelijk werd het een kadettenschool voor Belgische militairen in Duitsland.... Pas in 1997 werd het omgebouwd tot hotel. En wat voor één! De 120 ruime kamers en suites weerspiegelen de barokstijl van het gebouw. Je kunt je helemaal laten gaan in de spa, en gastronomisch heb je in dit hotel de keuze uit een Italiaans restaurant met wijnbar of, jawel, een van de  beste restaurant van Duitsland: Vendôme van chef Joachim Wissler.

Schloss Bensberg – Kadettenstrasse – 51429 Bergisch Gladbach

Schloss Bensberg

4. Krijtbord & pietjesbak

De vroegere patertjesschool van Wijtschate in het mooie Heuvelland kan nu 20 mensen herbergen. Je geniet er volop van de kleurrijke woonkamer, het mooie binnen-erf met tuinpaviljoen en zelfs van een heus café. Landkaarten, krijtborden en poëzie op de muur knipogen naar vroeger. Hobbykoks kunnen in Oud Schooltje De Linde volop experimenteren in de ruim uitgeruste keuken. De anderen relaxen in de café-stijl-woonkamer met pietjesbak en sjotterkas. En de kinderen? Die kunnen nog echt 'schooltje spelen' in de zaal met lessenaars en krijtbord.

Oud Schooltje De Linde – Kaleutestraat 9 – 8953 Wijtschate-Heuvelland

Oud Schooltje De Linde

Partner Content

Gesponsorde content