5 x expo’s met een vleugje vakantiegevoel

Naar een museum in de zomer, da’s toch zonde van het mooie weer? Niet met deze 5 expo’s! Een tripje naar het buitenland om een expositie te bezoeken brengt je al meteen in vakantiesfeer. Ook selecteerden we de leukste kunstenfestivals in de buurt. Want een festival... Dat staat gelijk aan zomer, wat denk jij?

 

1. M-idzomer

M-idzomer trakteert je op een eigenzinnige dosis cultuur. Trek naar M – Museum Leuven om daar de tentoonstelling Ecce Homo te zien van fotografe Lieve Blancquaert of het bijzondere fotowerk van de Duitse Aglaia Konrad. De expo Twisted strings toont werk van onder meer Ann Veronica Janssens, Lili Dujourie en Dan Van Severen.

museum, Leuven, zomer

M-idzomer, in en om M – Museum Leuven, 27 -31 juli, m-idzomer.be

2. Theater aan Zee

Theater aan Zee bestaat twintig jaar en is de place to be voor theaterfanaten. Het jubileum wordt bezegeld met een online foto-expo. Aan te raden zijn ook de balanceerkunsten van Nick Steur, de tableaux vivants van Miet Warlop en Zeestuk van Skagen, dat je meeneemt door een imaginair museum.

theater, expo, museum, Nick Steur

Theater aan Zee Oostende, 28 juli -6 augustus, theateraanzee.be

3. Night at the Museum

Van het Fotomuseum tot het Rubenshuis, van het M HKA tot het MAS: op zaterdag 6 augustus zetten ze weer allemaal de deuren wagenwijd open tot 1 uur ’s nachts. Loop tijdens de Museumnacht langs bij je favoriete plekken of ontdek verrassende nieuwe sites zoals Etage 22 op de 22ste verdieping van de Antwerp Tower. De kunsttempels pakken niet alleen uit met kunst, maar ook met zomerse bars, vertellingen, muziek, workshops, dj-sets en performances. Wie wil nagenieten, kan terecht op de Afterparty in de romantische setting van Plein Publiek, tussen de mooi verlichte Fierens-gebouwen. Een polsbandje geeft toegang tot alle locaties en pendelbussen. Dit is dé ideale gelegenheid om een flinke shot Antwerpse cultuur op te doen!

Antwerpen, museum, nacht, expo, dansen

Museumnacht Antwerpen, 6 augustus, 19u-1u, museumnacht.be

4. Ruhrtriennale

De Ruhrtriennale brengt topkunst tot in alle uithoeken van het Ruhrgebied. Dans, muziek, theater, maar ook installaties. Atelier Van Lieshout toont drie imposante werken in Bochum. In Duisburg ontvouwt Julian Rosefeldt een indrukwekkende filminstallatie met Cate Blanchett in de hoofdrol.

kunst, expo, installatie

Ruhrtriennale, Ruhrgebied, 12 augustus – 24 september, ruhrtriennale.de

5. Zaha Hadid in Palazzo Franchetti

Dame Zaha Hadid bracht een verfrissende wind in de door mannen gedomineerde architectuur. Haar out of the box-denken verraste de hele wereld. Haar ontwerptekeningen vinden wij al kunstwerken op zich. Helaas is de toparchitecte onlangs overleden, maar je kan haar werk nog wel bewonderen in een overzichtsexpo. Maak een trip in het teken van de vrouwelijke inventiviteit in het prachtige 16de-eeuwse Palazzo Franchetti aan het Canal Grande in Venetië.

Venetië, expo, overzicht, Zaha Hadid

Zaha Hadid, Palazzo Franchetti, nog tot 27 november, zaha-hadid.com

Vind je jouw gading niet in bovenstaande exposities? Ook deze 5 expo’s moet je deze zomer gezien hebben!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content