7 tips voor een toffe paasvakantie met de kids

Hoera! Het is weer Paasvakantie. Dit doe je met de kids. 

1. Met de kids naar de film

Zit het weer niet mee? Dan gaan jullie toch gewoon samen naar een familiefilm. Kungfu Panda is terug in een derde film, maar er zijn ook andere pareltjes. Tijdens de Paasvakantie is er een uitgebreid familiefilmaanbod. Meer info vind je hier.

Panda

2. Op kamp

Willen jullie graag ook wat qualitytime voor jullie zelf tijdens de vakantie, dan is een kamp de ideale oplossing. De kinderen ravotten, leren of spelen samen. En vakanties voor kinderen zijn steeds origineler. Al aan een robotkamp, cultuurvakantie of musicalweek gedacht? Inspiratie nodig? Hier vind je een aantal toffe kampen.

3. Ravotten in de binnenspeeltuin

Laat het weer het niet toe om buiten te spelen? Dan kan je gelukkig ook binnen ravotten. In Vlaanderen heb je tal van binnespeeltuinen. Hier vind je er een aantal.

Speeltuin

4. Cultuur opsnuiven in het museum

Een museumbezoek saai? Zeker niet! In de Paasvakantie organiseren de meeste musea activiteiten voor kinderen. Zo kan je workshops volgen of samen knutselen. Hier vind je een overzicht met een aantal musea.

5. Samen naar de Paasfoor

In Kortrijk is er naar goede gewoonte een Paasfoor. Samen plezier maken in de rups, een beertje vangen in het lunapark en natuurlijk smoutebollen eten. Meer info vind je hier.

Kermis

6. Genieten tijdens de Bloesemfeesten

In het Limburgse Haspengouw vieren ze de lente, en dat gedurende de hele paasvakantie. Er zijn tal van toffe activiteiten om samen te doen met de kids. Iedere dag is er wel iets leuks te doen! En ondertussen geniet je van het prachtige landschap. Hier vind je meer info.

7. Samen creatief aan de slag

De paasvakantie is uiteraard ook het perfecte moment om samen creatief aan de slag te gaan. Knutsel samen iets moois, bak samen koekjes en versier ze zoals een echte chef of bouw samen een boomhut. Alles is mogelijk. 

Toch liever op reis? Dit zijn de 10 beste hotels ter wereld volgens Tripadvisor.

 

Lees ook: 

Straffe getuigenis: Ann werd mama op haar 40ste 

Straffe getuigenis: Catherine zag haar kind 6 jaar niet

Video: zo werkt creativiteit

Partner Content

Gesponsorde content