7 x ‘moet-je-heens’ nog voor de zomervakantie eindigt

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

De helft van de zomervakantie zit erop en dat wil zeggen: nog een kleine maand tijd om écht ALLES uit je verlof te halen. Ook op het einde van de zomer zijn er nog heel wat leuke evenementen gepland. Wij gingen op zoek naar de spektakels, festivals, zomerbarretjes en musea die zeker nog een bezoekje waard zijn.

7 x to do’s in augustus

Rubens de musical – Westerlo

Rubens de musical - Westerlo

Rubens de musical – Westerlo

© Sophie Peirsman

De Merode-familie van Westerlo leent voor de derde keer in 6 jaar tijd haar prachtige kasteel aan Historalia voor een knap staaltje cultuur. Na Marie Antoinette en Albert, gaat op 17 augustus Rubens in première, een musical rond het leven van de Brabantse kunstschilder die in Antwerpen woonde. De hoofdrol gaat naar Jan Schepens, die naast Hans Peter Janssens en Elke Buyle op het openluchttoneel verschijnt. Alleen al voor de unieke locatie moet je dit spektakel, geregisseerd door Luc Stevens en mee bedacht door Simon de Merode, bijwonen. Verwacht je aan een drijvend podium op de slotgracht van het kasteel en een decor vol led-lampjes waarop de schilderpracht van Rubens wordt getoond.

Van 17 augustus tot 1 september. Bestel hier je tickets.

Bar Brilschans – Antwerpen

Bar Brilschans - Antwerpen

Bar Brilschans – Antwerpen

Aan het einde van de grote vakantie kan je nog een allerlaatste keer helemaal zen worden in de gezellige zomerbar van Bar Brilschans. Vier dagen lang wordt het Brilschanspark in Berchem omgetoverd tot een fantastisch plekje met ligzetels, lekker eten, leuke animatie, straffe optredens van onder meer Chackie Jam, Paul Michiels en De Bonanzas én een afterwork op donderdag.

Van 24 t.e.m. 26 augustus – de volledige programmatie vind je hier.

TCHIN VITTEL op Eat! Brussels – Brussel

TCHIN VITTEL op Eat! Brussels - Brussel

TCHIN VITTEL op Eat! Brussels – Brussel

TCHIN VITTEL! vindt opnieuw plaats in september, tijdens het Brussels culinair festival Eat! BRUSSELS, Drink! BORDEAUX. Het trendy concept van TCHIN VITTEL! blijft hetzelfde: een gezellige urban picknick te midden van het Warandepark. Op 6, 7, 8 en 9 september krijgt iedereen bovendien de kans om deel te nemen aan bistronomieworkshops onder leiding van chef Bruno Antoine. Hier leer je zelf lekkere recepten in elkaar boksen, waarvan je achteraf zelf kan genieten aan de TCHIN VITTEL! stand.

Van 6 tot en met 9 september – inschrijven voor de kookworkshops doe je hier.

Paulusfeesten – Oostende

Paulusfeesten - Oostende

Paulusfeesten – Oostende

De Paulusfeesten op en rond het Sint-Petrus en Paulusplein in Oostende is een stadsfeest voor jong én oud, dat sinds 1972 georganiseerd wordt. Het programma biedt voor elk wat wils: een brede waaier aan muziek (denk: Luka Bloom, UK Foo Fighters,- en Les Truttes), straatanimatie, workshops, kunst en kinderprogrammatie. Het thema van dit jaar is ‘Lucht‘ en wordt extra kracht bijgezet door de duizelingwekkende luchtacts door acrobaten.

9 t.e.m 15 augustus – volledige programmatie vind je hier.

Nocturne in de Japanse Tuin – Hasselt

Nocturne in de Japanse Tuin - Hasselt

Nocturne in de Japanse Tuin – Hasselt

Tijdens Obon matsuri, de avond voor moederdag, herdenken de Japanners overledenen met een feestelijk gebeuren. Lantaarns en feestelijke decoratie versieren de Japanse Tuin in Hasselt tijdens een nocturne. Laat je meeslepen door een fascinerende Bondans-demonstra­tie of door de taiko optredens én er is ook een klein avondmarktje.

14 augustus vanaf 18u – tickets koop je hier.

Forever YOUNG – modemuseum Hasselt

Forever YOUNG - modemuseum Hasselt

Forever YOUNG – modemuseum Hasselt

Forever YOUNG is een tentoonstelling in het modemuseum van Hasselt die gaat over de evolutie van jongens- en meisjeskledij. Modehuizen en online-winkels bieden immers steeds vaker genderneutrale kleding aan terwijl deze trend allesbehalve nieuw is. Tot de vroege twintigste eeuw droegen jonge jongens en meisjes ook al dezelfde kleding. Forever YOUNG toont hoe uniseks kindermode gaandeweg veranderde in jongens- versus meisjeskleding en hoe deze zich verhoudt tot de kleding van de ouders. Verwacht je aan stukken uit de eigen collectie, aangevuld met bruiklenen van het Londense Victoria and Albert Museum, MoMu Antwerpen en Gemeentemuseum Den Haag. Historische kleding en hedendaagse catwalkcreaties worden getoond in combinatie met film en fotografie van onder meer Corinne Day, Tim Walker en Luis Monteiro.

Nog tot en met 2 september – meer info vind je op hun website.

Triënnale Brugge

Triënnale Brugge

Triënnale Brugge

Nog tot en met 16 september zijn in de historische binnenstad van Brugge indrukwekkende installaties te bewonderen tijdens de tweede triënnale. Thema? Liquid City, ofte: de Vloeibare Stad. Hoe flexibel, vloeibaar en weerbaar kan een historische stad als Brugge zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt? Internationale kunstenaars en architecten gebruikten het Brugse water als metafoor voor deze Liquid City. Zo werd er deze plastic walvis aan het Jan Van Eyckplein geplaatst die in de smaak valt bij toeristen wereldwijd en drijft in het Minnewaterparkde de ‘Minne Floating School’ rustig op het water.

Nog tot en met 16 september – meer info vind je hier.

Meer zomerse activiteiten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content