https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur Anti-winterdip-tip: lachen met Wim Helsen

Anti-winterdip-tip: lachen met Wim Helsen

Anti-winterdip-tip: lachen met Wim Helsen

 

Hoe u de donkere dagen overleeft tot de lente? Lachend. Met de nieuwe show van Wim Helsen

 

Spijtig, spijtig. Dat we zo lang op een nieuwe soloshow van Wim Helsen hebben moeten wachten. Maar na ettelijke tv-projecten (o.m. 'Geen probleem' en 'De Ronde') en ander theaterwerk ('Gij die mij niet ziet') is hij nu weer helemaal terug als getourmenteerde gestoorde ziel, in 'Spijtig spijtig'. En hoe!

Wat u kunt verwachten van de nieuwe voorstelling? Het zou zonde zijn om daar veel over te zeggen. Bovendien zagen we een try-out, en tussen try-out en première kunnen grappen sneuvelen of groeien, en uitweidingen een totaal nieuwe bocht nemen. Wat we wél kwijtkunnen: dat het draait rond dingen die je vertikt omdat een mens nu eenmaal geen meeloper is, rond woorden die gezegd worden omdat ze nu eenmaal ergens in je hoofd rondwaren, rond pijnlijke misverstanden met nog pijnlijker gevolgen, en rond de zot in onszelf, die best wel wat gemeen heeft met de man op het podium.

"Ik vond het wel nogal een typische Helsen", liet iemand uit het publiek zich achteraf ontvallen. Volgens Feeling is daar niks mis mee. Net zo min als er iets mis is met een typische Mozart. De gedachtekronkels van zijn alter ego blijven fris, en de raamvertelling waar hij ze aan ophangt, hoe traag vorderend ook, houdt de kijker als vanouds in de 'hoe is het mogelijk'-modus. Vakmanschap zonder platte routine. Waarbij de lach zowel wrang als bulderend is.

Van kijkers gesproken: zoals bij elke komiek is het oppassen waar u plaatsneemt in de zaal. Aan vrouwen die ergens op de eerste rijen belanden en aangesproken zouden worden: neem het niet te persoonlijk!

NC

 

Info & speellijst: www.wimhelsen.be