Home Lifestyle Cultuur Antwerpen doet het rustig aan
Antwerpen doet het rustig aan

 

Gedeputeerden Inga Verhaert en Rik Röttger inspireren met een interactief boek dat ze samen met 36 inwoners van Antwerpen schreven. ‘Slow in Antwerpen’ bevat ideeën maar ook concrete realisaties om Antwerpen tot een ‘tragere’ stad te maken.

 

Tijdens een aantal brainstormsessies peilden Inga Verhaert en Rik Röttger naar de mening van 36 Antwerpenaren uit verschillende sectoren. Op basis daarvan stelden ze een inspiratieboek samen, bestaande uit 4 hoofdstukken met elk een eigen thema. Het eerste zoemt in op ‘Routes’. Voor wandelaars, fietsers of ruiters…maar vooral routes die voor een authentieke ervaring zorgen. Verder komen ook de slow 'Logies' aan bod. Zowel in de hippe kunststeden Antwerpen en Mechelen als in de natuur van de Kempen en het Scheldeland. Het derde thema focust op de mooie parken en domeinen in de provincie. En dan zijn er nog de meer dan 1000 km waterlopen die door de provincie stromen, een slow-ervaring op zichzelf.

Wie deze zomer graag Antwerpen op een slower tempo bezoekt, loopt best even naar boekhandel. ‘Slow in Antwerpen’ kost 12,5 euro.