Feeling boekenclub: 4 x must-reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 4 boekentips voor november.

Dit is niet wat er zal gebeuren – Zita Theunynck

Na het grote succes van haar bejubelde debuut ‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’ uit 2017 werd er reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe roman van Zita Theunynck (scenariste van o.a. ‘De Club’ en ‘Arcadia’). Wie deze opvolger leest, begrijpt meteen waarom ze zoveel tijd nodig had voor haar tweede boek. Zita beschrijft in dit meeslepende autobiografische verhaal de rollercoaster die haar leven de afgelopen jaren was omwille van een frustrerend IVF-traject en de vroeggeboorte van haar tweeling. Ze doet dat in haar typische, prikkelende stijl: warm, vol humor en nooit sentimenteel. 

Voor € 22,99 bij Horizon.

In donker weids alom – Sean Hewitt

Soms trekt een boek je aan enkel en alleen voor de wondermooie titel. En in dit geval word je zeker niet teleurgesteld. Dit memoir van de rijzende ster van de Ierse literatuur zal weinig lezers onberoerd laten. Op een integere manier doet Sean Hewitt het relaas van zijn liefde voor de Zweedse Elias, die hem meesleepte in een diepe depressie. Een schitterend boek, dat de vraag stelt hoeveel verdriet de liefde kan verdragen. Een tedere en ijzersterke roman, prachtig in het Nederlands vertaald door niemand minder dan Erwin Mortier.

boekentips november

Voor € 23,99 bij De Arbeiderspers.

Valse krengen – Camila Sosa Villada

De schrijfster van deze autobiografische roman maakte jarenlang deel uit van een groep transseksuele prostituees die elke nacht klanten ging ronselen in een park in Cordoba, Argentinië. Camila vertelt met veel liefde over de kleurrijke gemeenschap waarin ze werd opgenomen, maar gaat ook de rauwe realiteit niet uit de weg. Haar doorleefde en ontroerende verhaal leest als een donker sprookje, waarin begrippen als intimiteit, seksualiteit, gender en identiteit worden genuanceerd en uitgedaagd.

Boekentips voor november

Voor € 23,99 bij De Bezige Bij.

Mijn man – Maud Ventura

‘Ik ben verliefd op mijn man. Of eigenlijk moet ik zeggen: ik ben nog steeds verliefd op mijn man.’ Zo begint deze psychologische thriller over een ogenschijnlijk perfect huwelijk. Het hoofdpersonage leidt een benijdenswaardig leven in een mooi huis in een buitenwijk, met twee brave kinderen en een ideale echtgenoot. Na vijftien jaar huwelijk is ze nog steeds smoorverliefd op hem. Maar onder al die perfectie zit een gevaarlijke mix van onzekerheid, jaloezie en manipulatie verborgen. Een intrigerend en verontrustend boek over de donkere kanten van de liefde.

boekentips voor november

Voor € 22,99 bij Horizon.

Meer cultuurtips:

Partner Content

Gesponsorde content