Home Lifestyle Cultuur Charlize Theron staat haar mannetje in ‘The Huntsman: Winter’s War’

Charlize Theron staat haar mannetje in ‘The Huntsman: Winter’s War’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De schoonheid van Charlize Theron zou niets zijn zonder haar levenslust en haar talent om fantastische personages te vertolken. In ‘The Huntsman: Winter’s War’ is ze fenomenaal. Tijdens het interview evenzeer, zoals ik mocht vaststellen in Hamburg.

Van zodra ze binnen dartelt in Hotel Park Hyatt, ben ik opnieuw verbaasd door haar verschijning. Charlize Theron, ik heb haar ooit nog ontmoet. En kijk, ze verlicht opnieuw heel de ruimte door haar schoonheid. Ze draagt een minirok in zwart leer, een witte blouse en een zwarte vest. Ze paradeert op hoge hakken die haar groter maken dan 1m86 (ze meet op haar blote voeten 1m77).

Als boze koningin in ‘The Huntsman: Winter’s War’ (het vervolg van ‘Snow White & the Huntsman’ uit 2012), maakt ze deel uit van een topcast naast Emily Blunt en Jessica Chastain. Een trio van vrouwelijke sterren in een Hollywoodiaanse kaskraker. Het is een primeur voor een film die het feeërieke vermengd met actie. De overtuigde feministe is voor deze productie geslaagd in haar opzet: hetzelfde loon krijgen als haar mannelijke tegenspeler, de Australische Chris Hemsworth. Geldsom: 6,5 miljoen dollar.

In de film zijn jij en Emily Blunt zusjes. Is er tussen jullie intussen een zusterlijke band gecreëerd?

Soms kan je iemand ontmoeten waarmee er binnen de vijf minuten een enorme betrokkenheid tot stand komt. Dit overkwam ons ook. Ik kan je zeggen dat zoiets niet vaak voorkomt op de set. Meestal trekken we ons na het opnemen van de scènes terug in onze caravan om er televisie te kijken. Soms kijk ik zelfs naar kookzenders (lacht)! Tijdens deze opnames is dit niet één keer gebeurd. We hebben heel veel tijd samen al babbelend doorgebracht.

Jullie kunnen me beschouwen als een ‘bitch’ maar ik ben de meest dankbare persoon die er bestaat.

Is het waar dat jullie een kindertuin ter beschikking hadden zodat jullie kindjes, evenals die van Emily Blunt en Chris Hemsworth konden samenspelen tijdens de opnames?

Dat klopt ! De omgeving was er echt super mooi. We zijn alle drie tegelijk verschillend en gelijkend, maar er werd werkelijk alles gedaan om ons met een glimlach wakker te laten worden en ons zin te laten krijgen om te werken. Onze kindjes waren allemaal gelukkig en maakten veel plezier.

Hoe was het om kostuums te mogen dragen die ontworpen werden door Coleen Atwood?

Ik vroeg me vooral af hoe ik zou moeten ademen in zulke jurken. Maar Coleen had geen greintje medelijden. Ze zei me: "Je bent oogverblindend in die jurk!" en van zodra ik wegliep, fluisterde ze:  "Het is hierdoor dat ik drie Oscars heb gekregen voor beste kostuumontwerp, Charlize" (lacht).

Jullie zullen haar jurken dus niet op de rode loper dragen…

Nee ik kan er niet in zitten, laat staan dat ik er mijn eten in kan verteren (lacht).

Charlize Theron

Wist u dat de film zich baseert op het sprookje van Andersen ‘De Sneeuwkoningin’? Hij is eveneens de auteur van ‘De Kleine Zeemeermin’.

Oh, mijn zoontje is dol op 'De Kleine Zeemeermin'. Dat ga ik hem zeker zeggen !

'The Huntsman: Winter’s War' is een sprookje met beangstigende scènes. Wat maakt u bang, Charlize?

Ik hou absoluut niet van spinnen en beestjes die opduiken uit het duister. Voor de rest probeer ik moedig te zijn. Ik weet niet meer wanneer ik voor de laatste keer de controle over mezelf verloor, maar het overkomt me soms wel.

Vreesde je na de opnames van ‘Mad Max: Fury Road’ voor deze opnames?

Wat denk je zelf? (lacht). Die film was echt een fysieke uitdaging. Het was een beetje zoals leven in een kleine ruimte omdat ik, in het merendeel van de scènes, vast zat in een auto en ik heel weinig plaats had voor mijn benen. Maar ik hoef uiteraard niet bang te zijn voor alles. Soms vind ik het jammer dat ik niet de juiste toon of manier vind om me in te leven in een personage. Soms lukt het zelfs niet na enkele inspanningen. Dus daar vreesde ik een beetje voor tijdens ‘Mad Max’, omdat ik niets kon gebruiken van alles wat ik in 20 jaar cinema had geleerd. Ik wist dat George Miller een heel exact idee had van wat hij wilde en ik vroeg mezelf af of ik dit kon verwezenlijken. Zeker omdat mijn personage in principe maar vijf woorden moest zeggen.

Geloven dat vrouwen niet van actiefilms houden is fout. Hollywood heeft omwille van die gedachte al miljarden verloren.

Hoe denk je er nu over, na de première in Cannes en de zes Oscars die ‘Mad Max ‘ kon binnenhalen?

Dat het ongelofelijk is! En dat het bij het vak hoort. Het hoort zo te zijn. Ik doe dit beroep al 20 jaar en ik heb zin om nieuwe dingen te proberen. Ze kunnen zeggen dat ik opvallend goed ben maar ik zou liever horen dat hetgeen ik doe verrassend origineel is.

Ben je dan niet verwaand?

Ik kom van Zuid-Afrika, een land waar het onmogelijk is om verwaand te zijn. Ik heb veel verschillende karaktereigenschappen. Jullie kunnen me beschouwen als een ‘bitch’ maar ik ben de meest dankbare persoon die er bestaat. Ik ben dankbaar om alles wat ik krijg.

Het is de eerste keer dat een grote Hollywoodproductie de rol van superhelden toekent aan drie actrices: aan jou, Emily Blunt en Jessica Chastain. Is Hollywood daarmee aan het veranderen?

Geloven dat vrouwen niet van actiefilms houden is fout. Hollywood heeft omwille van die gedachte al miljarden verloren. Ik kan je zeggen dat 9 keer van de 10 het vrouwen zijn die me aanspreken over ‘Mad Max’. Er zijn zelfs moeders die naar me zijn toegekomen om te zeggen dat ze hun dochter Furiosa hebben genoemd, naar de naam van mijn personage in de film!

De marketingstrategie van een film baseert zich steeds op de vorige resultaten van een gelijkaardige productie. Wanneer een film met een vrouwencast een flop wordt, schrijft men deze mislukking toe aan de actrices. Daarentegen, wanneer het over een mannelijke cast gaat, zoek men naar andere redenen.

Hollywood is veel harder als dàt niet werkt. Ik zie acteurs die keer op keer opnieuw gevraagd worden, hoewel ze menig aantal flops hebben begaan. Maar ze worden beschouwd als merken. Ik denk niet dat Hollywood vrouwen op deze manier behandelt. Maar misschien beeld ik mezelf dat ook maar in.

Wat vind je van Chris Hemsworth, de mannelijke ster in ‘The Huntsman: Winter’s War’?

Het is een onvoorwaardelijke man! Ik heb zijn vastberadenheid gezien op de set. Bij hem is zijn kwetsbaarheid geen zwakte. Het is heel mooi om naar te kijken. Hij heeft veel talent en kwetsbaarheid bij een man als hem, is heel zeldzaam in Hollywood.

‘The Huntsman: Winter’s War’ van Cédric Nicolas-Troyan speelt in de cinema vanaf 20 april.

 

Tekst door Joëlle Lehrer