Home Lifestyle Cultuur Wat chef cultuur Tanja Dierckx graag wil voor kerst

Wat chef cultuur Tanja Dierckx graag wil voor kerst

Wat chef cultuur Tanja Dierckx graag wil voor kerst

Tanja Dierckx wenst voor 2017, uiteraard, een flinke dosis cultuur met op nummer één de eerste monografie van Rinus Van de Velde. Daarnaast gaat ze de sportieve toer op en droomt ze van een ros uit carbon. Laat ons hopen dat Santa vrijgevig is…

Wil je weten wat toerismeredactrice Evy Van Elsacker op haar wishlist heeft staan? Check hier het resultaat van haar cadeaujacht.

11 x droomcadeaus voor Tanja

De Rinus van het jaar

Rinus Van De Velde
€39,95 – Bekijk het hier

Rinus Van de Velde zorgde het voorbije jaar voor dé doorbraak in de Vlaamse kunstscène. Ik volgde hem overal, van de Antwerpse Tim Van Laere Gallery naar Bozar in Brussel en het Gentse SMAK (zijn expo ‘Donogoo Tonka’ was grandioos!). Maar helaas … zijn eerste monografie heb ik nog niet.

Geisha spotting? I’m in!

Connections
Vanaf €699 – Bekijk het hier

Volgens Connections is Tokyo bezoeken zoiets als virtueel reizen naar de toekomst. In dat geval ga ik mee. De tour operator stelde een superdeal samen: een rechtstreekse vlucht (All Nippon Airlines) en vier overnachtingen mét ontbijt aan 699 euro.

Draadloze oortjes

Apple
€179 – Bekijk het hier

Vorig jaar vroeg ik de Beats Solo3 Wireless-koptelefoon, maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen. Dus probeer ik dit jaar bescheidener binnen het Apple-accessoiregamma. De nieuwe Airpods gaan automatisch aan en maken meteen verbinding met al mijn devices (iPhone, iPad, iMac).

In 2017 zon ik me blauw

Calvin Klein
€79 – Bekijk het hier

In 2016 heeft iemand mijn strandlaken gestolen in Costa Rica. Doe mij dus maar deze nieuwe van Calvin Klein in de kleuren van de zee. Die zal wonderwel matchen bij al de exotische stranden die ik in 2017 zal aandoen.

Snelle fiets

Specialized
€2700 – Bekijk het hier

Mijn koersfiets uit staal zou niet meer hip zijn. Mijn die hard fietsmaatjes beginnen er zelfs mee te lachen. Laat ze maar, denk ik dan, ik ben toch sneller (NOT!). Maar stiekem droom ik van een ros uit carbon. Wie ziet mij graag genoeg om 2700 euro uit te geven voor deze Specialized Ruby met een aangepast design voor vrouwen?

 

Spiegeltjestas

Issey Miyake
€1950 – Bekijk het hier

Nog een supercadeau om intens van te dromen: een handtas van Issey Miyake. De lijn ‘Bao Bao’ bestaat al sinds 2000 en oogt nog altijd even modern. Ik ga voor de ‘Prism Platinum Clutch’. Voordeel: altijd een spiegeltje bij.

Lazarus en Café Müller

Lazarus musical / Café Müller dans
Tussen £15 en £95 / tussen €14 en €55

De Bowie-musical ‘Lazarus’ wordt nog tot 22 januari opgevoerd in Kings Cross Theatre in Londen. Wat ze er ook van zeggen, ik wil hem zien! En het Ballet van Vlaanderen gaat Pina Bausch’ iconisch werk ‘Café Müller’ uitvoeren, als allereerste gezelschap na Pina’s eigen Tanztheater Wuppertal. Nog een grotere must!

Zieldoorborend boek

Hanya Yanagihara
€24,99 – Bekijk het hier

Ik had hem voor mezelf gekocht, ‘Het kleine leven’, dit hoogst bejubeld boek van de Hawaiiaanse schrijfster Hanya Yanagihara. Maar toen moest ik plots naar een feestje en ik had geen cadeautje. Dus was ik hem weer kwijt. Tweede keer, goeie keer?

Massage-olie of massage?

Aveda
Bekijk het hier

Al jaren is Rosemary Mint van Aveda mijn keuze voor zeep en scrub. De olie voor ‘bath, body and scalp’ heb ik nog niet geprobeerd, dus die wil ik zeker! En nog liever wil ik een volledige behandeling in één van de Aveda Salons. Nóg liever: aan huis. Hint!

Fit voor de fitbit

Fitbit Charge 2 Black
€159,95 – Bekijk het hier

Ik ben mijn stappenteller ontgroeid en helemaal klaar voor een echte fitbit die mijn doen en laten registreert en af en toe mag bepalen. De Charge 2 Black is functioneel en stylish, en vergaarde de beste kritieken.

Meet LED Peggy

Peggy
€344 – Bekijk het hier

Mijn tuin kan wel wat licht gebruiken. Op het internet vond ik ‘Peggy’ en ik kan niet wachten om haar beter te leren kennen: boeiende vormen, decoratief, energiezuinig en verplaatsbaar. En ze kan tegen een stormpje!

De verlanglijstjes van de redactie

Deze pakjes wil onlineredactrice Lise Milbou onder haar kerstboom
Dit staat op de wishlist van Chef Lifestyle Nathalie Balsing
Dit wil beautyredactrice Sofie Albrecht voor kerst