Cirque du Soleil nu ook in 3D

Filmmaker James Cameron (Titanic en Avatar) en Kinepolis hebben de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw concept te bedenken: Cirque du Soleil op het grote scherm en dat in 3D

'Worlds Away' gaat over een jonge vrouw 'Mia' die op een avond een rondtrekkend circus bezoekt in haar dorp in het Midwesten en ze wordt meteen verliefd op de ster van de show 'De Arealist'. Wanneer deze tijdens een act zijn evenwicht verliest en op de grond valt snelt ze naar hem toe in een poging om hem te helpen. Plots zakt de vloer weg onder hun voeten en komen ze terecht in een magische droomwereld.

In deze film komen de beste elementen van verschillende liveshow ‘s  aan bod die alleen in Las Vegas te zien zijn, waaronder "O," KÀ, Mystère en Viva ELVIS. Door het 3D- effect krijgt de kijker het gevoel dat hij met de artiesten mee vliegt, springt en danst.

“We speelden al een tijdje met het idee om iets in 3D te doen rond Cirque du Soleil omdat het nog nooit eerder gedaan was." aldus filmmaker James Cameron. Om dit te kunnen realiseren werden de live shows in Las Vegas opgenomen met maar liefst tien 3D-camera's.

Je kan deze film nog gaan kijken in alle Kinepolis bioscopen t.e.m. 26 mei op alle dagen behalve maandag en dinsdag. 

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content