De 6 leukste watersporten

Zin in actie in, aan of op het water? Deze sportclubs bieden de hotste watersporten aan en staan garant voor een zomer vol nieuwe en soms natte ervaringen.

1. Duiken in de Oosterschelde 

Met 37.000 hectare is de Oosterschelde het grootste Nationaal Park en meteen ook het natste Nationaal Park van Nederland. Je vindt er talloze duikplekken om onderwaterfauna en -flora te bewonderen. Duikgemak biedt diverse duikinitiaties aan, zoals 'Try Scubadiving' in het Grevelingenmeer (€ 149 voor 1 1/2 dag).

Duikgemak – Hogezoom 149 – 4325 Renesse (Nederland).

2. Paddleboarden in Knokke

Helemaal in is paddleboarden, waarbij je ligt of staat op een board en dat het liefst in de buurt van een hippe beach club zoals Lakeside Paradise in Knokke. Het vlakke water van waterplas Put De Cloedt is ideaal om paddleboarden onder de knie te krijgen, waarna je verder kunt experimenteren op zee.


Lakeside Paradise – Duinenwater 41 – 8300 Knokke-Heist.

3. Wakeboarden in Dilsen-Stokkem

Ga op een surfplank staan, laat je voorttrekken door een boot en je bent aan het wakeboarden. Als trekkracht kan een kabelbaan boven het water ook dienen, bijvoorbeeld het gloednieuwe exemplaar van Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem (€ 18 voor 1 uur, € 40 voor 1 dag).

Terhills Cablepark – Vilverstraat – 3650 Dilsen-Stokkem,

4. Kitesurfen in Oostduinkerke

Stevige wind, een vlieger, een surfplank en vooral veel lef heb je nodig om te kitesurfen. En uiteraard ook een flinke dosis kennis en tips van ervaren kitesurfers, die je ontmoet in de Kitesurfschool van Surfclub Windekind inOostduinkerke (€ 140 voor 4 uur (niet-leden)).

Surfclub Windekind – Zuidenwindhelling 1 – 8670 Oostduinkerke.

5. Strandzeilen in De Panne

Het brede strand van De Panne, zonder golfbrekers en omzoomd door een brede duinenrij, loopt mooi door tot over de grens. Het is de ideale plek om met een snelle zeilwagen over het strand te zoeven. Beginners boeken een uurtje voor € 20 bij de Landelijke Zeilwagenfederatie.

LZF – Dynastielaan 20 – 8660 De Panne

6. Catamaranzeilen in Cadzand

Snel en licht klieven de catamarans door het water, als de formule 1 van de zeilboten. Hangend aan de trapeze voel je het opspattende water en de zilte wind. Maar niet alleen snelheidsduivels genieten van deze sport. Ook rustig een tocht maken en om je heen kijken is mogelijk. Je hoeft alleen te kunnen zwemmen, er is geen kracht voor nodig. In Cadzand-Bad, vlak bij het Zwin, kun je bij catamaranschool De Zeemeeuw met z'n tweeën ook een uurtje catamaranzeilen meemaken (€ 60 voor 1 uur,  € 225 voor 5 uren).

De Zeemeeuw – Biezenstraat 20 – 4529 JK EEDE (Nederland).

Partner Content

Gesponsorde content