Dé autobiografie: Cruciale keuzes

Hillary Rodham Clinton was vier jaar lang minister van Buitenlandse Zaken en kwam daardoor midden in de turbulente wereldpolitiek terecht. Ze moest o.a. cruciale keuzes maken over de jacht op Osama Bin Laden en de Amerikaanse reactie op de Arabische Lente. Maar vooral Clintons pleidooi voor betere mensenrechten, milieu én wereldwijde vrouwenemancipatie blijft plakken. Inspirerend!

Hillary CLinton

Cruciale keuzes, Memoires, Hillary Rodham Clinton, Uitgeverij Balans

>>Shop nu

 

 

Meer autobiografische aanraders

Christiane F. Mijn Tweede Leven

Christiane F. Mijn Tweede Leven

Christiane F. leeft nog. Dat zal lezers die zijn opgegroeid met haar autobiografie over haar jeugd als verslaafd kindhoertje in Berlijn beslist verbazen. Christiane is nu de 50 voorbij. Haar eerste boek bracht haar 35 jaar geleden roem, geld, maar niet per se geluk. Ze worstelt nog steeds met haar verslaving en het hoederecht over haar zoon is ze kwijt. Toch blijft ze hoopvol over haar toekomst. Dit boek over een verloren generatie moet je gewoon lezen.

Christiane F. Mijn Tweede Leven, Christina V. Felscherinow, Uitgeverij The House of Books

>>Shop nu

Bobbi Eden

Bobbi Eden

'Het openhartige verhaal van een internationale pornoster' is de ondertitel en die zet ook meteen de toon. De Nederlandse Bobbi Eden werkt in de enige branche waarin vrouwen meer geld verdienen dan mannen. Ze vertelt over haar jeugd, relaties, kinderwens én de verkrachting door een collega. Bovendien geeft ze heel wat tips om je seksleven bij te kruiden. Voor een weekendje zonder kids het perfecte boek voor op je nachtkastje.

Bobbi Eden, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

>>Shop nu

Ik ben Malala

Ik ben Malala

Malala Yousafzai was 15 toen ze op de bus door een Taliban-aanhanger door het hoofd werd geschoten. Haar misdaad? Ze protesteerde als Pakistaanse via haar weblog tegen het feit dat meisjes van onderwijs werden uitgesloten. Haar verhaal kreeg meteen wereldwijd aandacht en dankzij intensieve operaties overleefde Malala haar zware verwondingen. Sindsdien is ze het boegbeeld van alle kinderen die hun recht op basisonderwijs verdedigen en is ze ook al twee keer voor de Nobelprijs voor de Vrede genomineerd. 

Ik ben Malala, Malala Yousafzai, Uitgeverij Spectrum

>>Shop nu

Partner Content

Gesponsorde content