Home Lifestyle Cultuur Dé boekentip: Boekenbeurs
Dé boekentip: Boekenbeurs

Van vrijdag 31 oktober tot dinsdag 11 november kun je in Antwerpen al voor de 78ste keer terecht op de Boekenbeurs. Met massa's nieuwe romans en non-fictieboeken, signeersessies door binnen- en buitenlandse auteurs, themadagen, workshops en ja, heel wat schrijvende Bekende Vlamingen. Ben jij zo'n ijverige boekenfan die een jaar lang een lijstje bijhoudt van de boeken die je op deBoekenbeurs moet kopen of loop je zoals de meeste mensen toch wat verloren tussen het enorme aanbod? De feel.it-redactie selecteerde voor jou dé boeken die je zeker niet mag missen.

Boekenbeurs, Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen, 31/10-11/11, 10u-18u, 4 en 6/11, 10u-22u, www.boekenbeurs.be

Onze aanraders op de Boekenbeurs

Boekenbeurs

Hét body & mind-boek

Getipt door beautyredacteur Eva Van Driessche

Make-up artist Sabine Peeters – die zelf straalt zonder modellenmaatje – is er rotsvast van overtuigd dat alle vrouwen mooi zijn. Haar eerste boek is dan ook erg persoonlijk geworden. In het eerste deel relativeert Sabine het schoonheidsideaal. Deel twee is praktischer. Aan de hand van tutorials en heldere tips leer je alle kneepjes van het make-upvak. Een inspirerende en handige beautybijbel.

Make Up – Persoonlijke schoonheid en iconische tutorial, Sabine Peeters, Uitgeverij Lannoo

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Hét kookboek

Getipt door chef lifestyle Nathalie Balsing

De beste ideeën zijn de meest simpele. Of was het omgekeerd? Twee jaar geleden kwamen Louise De Brabandere en haar vriend Hannes Vandenbroucke op het idee om elke donderdag een etentje te organiseren met vrienden, kennissen of zelfs met totaal onbekenden die ze graag eens wilden leren kennen. De etentjes van Hannes en Louise groeiden uit tot een blog vol mooie sfeerbeelden en verrukkelijke, supermaakbare recepten. Die blog werd zo succesvol dat uitgeverij Lannoo de twee vroeg om hun verhalen en recepten te bundelen in een boek. En dat boek is nu volgens ons met stip het leukste food-boek van de Boekenbeurs. Zo simpel is dat.

Thursday Dinners, Louise De Brabandere en Hannes Vandenbroucke; Uitgeverij Lannoo

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Hét woonboek

Getipt door woonredacteur Karin De Ridder  

Een boek door gedreven designliefhebbers over jonge designers in Scandinavië. Zo kun je dit mooie boek het best omschrijven. De makers bezochten de huizen en ateliers van 17 designers die meubilair, verlichting, textiel… ontwerpen. Het resultaat? Inspirerende gesprekken over leven en werken. De foto's tonen leef- en werkruimtes, afgewerkte en onafgewerkte producten. Dit is een ode aan pure en minimalistische vormgeving en aan het typische noordelijke licht.

Scandinavian Designers at Work, Jessy Van Durme en Piet Albert Goethals; Uitgeverij Luster

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Dé roman

Getipt door boekenredacteur Johanna Spaey

Katherine Pancol voert al jaren de bestsellerlijsten aan. Fans herkennen heel wat personages uit haar vorige boeken, maar ook beginners laten zich ongetwijfeld meeslepen door de sterke, complexe vrouwen én mannen die ze opvoert. Muchachas 2 switcht moeiteloos tussen de ambitieuze mode-ontwerpster Hortense in New York, succesvolle schrijfster Joséphine in Parijs en Philippe die in Londen een opvangcentrum voor mishandelde vrouwen leidt. Goed nieuws: Pancol signeert op zaterdag 8 en zondag 9 november op de Boekenbeurs.

Muchachas 2, Katherine Pancol, Uitgeverij Manteau

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Dé thriller

Getipt door boekenredacteur Johanna Spaey

Een seriemoordenaar filmt zijn slachtoffers, zet het filmpje daarna op YouTube en vermoordt hen een paar dagen later. Tot de politie bij het vierde lichaam een bewusteloze man aantreft. Is hij de moordenaar? Alleen inspecteur Joona Linna blijkt in staat om dit raadsel op te lossen, maar die is een jaar geleden verdwenen. Lars Kepler is het pseudoniem van Alexander en Alexandra Ahndoril , een Zweeds echtpaar dat al aan hun vijfde thriller met Joona Linna toe is. Zij praten op zondag 9 november over hun thrillers op de Boekenbeurs. Niet te missen!

Stalker, Lars Kepler, Uitgeverij Cargo

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Hét inspiratieboek

Getipt door chef human interest & cultuur Tanja Dierckx

Al decennialang is ze dé meest invloedrijke mediamadam ter wereld, met een eigen show, een eigen magazine en een eigen stichting die kansarmen helpt.  Oprah Winfrey werd dit jaar 60 en ze draait op volle kracht. Wat ik zeker weet bundelt haar columns van de voorbije 14 jaar in O, The Oprah Magazine. Ze vertelt over haar inzichten en openbaringen, wijsheden en waarheden die pakken en doen nadenken. En zo blijft 'Deepak Oprah', zoals ze wel eens wordt genoemd,  haar reputatie als rolmodel én superster waarmaken. And yes, we love her!

Wat ik zeker weet, Oprah Winfrey, Uitgeverij LeV.

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Hét kinderboek

Getipt door eindredacteur Ilse Ingang

Jan is 9 en heeft een probleem: hij is gewoon, té gewoon. Aan zijn naam, zijn lengte of zijn haarkleur is niet speciaals. Daarom doet hij z'n best om zich ook eens van de rest te onderscheiden. Zal hem dat lukken of verdienen gewone jongetjes ook hun plaats onder de zon? Kathleen Vereecken maakte met Eva Mouton over Janeen knap, niet-moralistisch en vooral héél humoristisch verhaal.

Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders, Kathleen Vereecken & Eva Mouton, Uitgeverij Lannoo

>>Shop nu

 

Boekenbeurs

Hét reisboek

Getipt door beeldredacteur Camille Cieters

Een heel bijzondere reisgids met 22 weg-van-de-wereld-hotels. Dicht bij de deur zoals Italië en Griekenland, maar ook Mongolië, Namibië en Bhutan komen aan bod. Elk hotel heeft een thema (extra deluxe, spiritueel of Spartaanse luxe) en wordt prachtig in beeld gebracht door fotograaf David De Vleesschauwer. Mijn twee favorieten zijn de Wolwedans Dunes Lodge in Namibië en het Amangiri Resort in Utah. De enige vraag die nog rest? Wanneer vertrek ik!

Remote places to stay, Debbie Papyn en David De Vleeschauwer, Uitgeverij Lannoo

>>Shop nu