Home Lifestyle Cultuur Dé cadeautip: Dvd-boxen
Dé cadeautip: Dvd-boxen

Je kunt tegenwoordig televisie kijken, uitgesteld kijken, streamen… Maar echt de koning te rijk ben je met een dvd. Je kijkt je favoriete films, series en docu's op eigen tempo én vooral: je herbekijkt zoveel je wilt. Daarom is de dvd-box van Vaya con Dios (foto) een echte aanrader. Met een kransje wereldhits op hun conto, wuifden Dani Klein en haar band hun publiek op 25 oktober definitief uit in een volgepakt Vorst Nationaal.

Dit concert is nu, in een regie van Hans Pannecoucke, vereeuwigd op een dvd (en een cd): Thank You All! Adios, Vaya Con Dios.

Vaya Con Dios DVD

Vaya Con Dios – Thank You All!
Vanaf 5/12 in de winkel
> Shop nu

 

 

Ontdek de mooiste dvd-boxen

 

sub 1

De 3 aanraders van filmredacteur Andreas Ilegems

Volle ton BrBa

Daar is hij dan: de complete box van de met Emmy’s en Golden Globes overladen reeks over een sullige scheikundeleraar (Bryan Cranston) die drugs gaat dealen. Spanning, humor en emotie: de transformatie die leraar Walter White in Breaking Bad doormaakt (van brave huisvader tot meedogenloze drugdealer) zit briljant in elkaar en houdt je constant op het puntje van je stoel. Een van de beste tv-series van het decennium.

Breaking Bad The Complete Series, luxe-uitgave in een speciaal ontworpen geldton.
> Shop nu

Leo rules

Als we er zijn amoureus palmares op nakijken, heeft Leonardo DiCaprio een boontje voor bevallige blondines die bij voorkeur ook topmodel zijn. Maar eind dit jaar kan iedere vrouw de getalenteerde acteur in huis halen. Deze box verzamelt The Great Gatsby, Inception, J.Edgar en Body of Lies: vier topfilms waarin DiCaprio nog maar eens bewijst dat hij die Oscar nu écht wel verdient.

Leonardo Di Caprio Collectie.
> Shop nu

Goedgeklede roddeltantes

Na zes seizoenen kwam er een einde aan Gossip Girl, de reeks over het wel en wee van enkele jongeren uit de Upper Eastside. Maar met deze dvd-box hoef je nooit afscheid te nemen van Serena, Blair, Chuck, Dan en Nate. En vooral ook niet van hun benijdenswaardige kledingkast. Toegegeven, de verhaallijnen zijn wat girly, maar keek het publiek niet vooral uit naar de outfits en it-bags?

Gossip Girl season 1-6.
> Shop nu

 

 

sub 3

De 3 aanraders van kunstredacteur Annelies Van Belle

Slow television

Bijzonder fijn nieuws is dat de dvd-box van Van de schoonheid en de troost opnieuw wordt uitgegeven. Zesentwintig wetenschappers, schrijvers, filosofen, musici en kunstenaars geven op soms verbazingwekkend persoonlijke wijze antwoord op de vraag: ‘Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt’. Deze serie op de Nederlandse VPRO hield mensen echt aan het scherm gekluisterd, net zoals alle andere interviewreeksen die Wim Kayzer uit zijn geniale hoofd liet rollen. Deze slow television is erg schaars geworden, maar oh zo schoon en troostend!

Van de schoonheid en de troost.
> Download elke aflevering apart voor € 4 of shop de dvd

Excentrieke gebouwen

Wie met oud en nieuw liever lekker in zijn knusse zetel zit in plaats van op reis te gaan, zal zeker van dvd-boxen Architectuur 1 & 2 genieten, een serie over de mooiste en meest excentrieke gebouwen ter wereld. Onder meer te bewonderen: Guggenheim in Bilbao, Alhambra in Granada, Centre Pompidou in Parijs en het Joods Museum in Berlijn. Gebaseerd op de ARTE-reeks van Richard Copans en Stan Neumann, maar voor de lage landen bewerkt door de bekende architecten Ben van Berkel en Cees Dam.

Architectuur Box 1 & 2.
> Shop nu box 1
> Shop nu box 2

Kunstenaar vs China

Debuterende regisseur Alison Klayman infiltreerde tijdens haar verblijf in China in het leven van de wereldberoemde en in China beruchte kunstenaar Ai Wei Wei. Hij is de grootste criticus van zijn land en toont als geen ander hoe kunst en activisme kunnen samengaan. In deze meermaals bekroonde film (o.a. op het Sundance Festival 2012) zie je hoe de autoriteiten zijn blog blokkeren, hem mishandelen, zijn atelier vernietigen en hem op een geheime locatie opsluiten. Een pakkend portret, mede door de vele getuigenissen van zijn familie en dierbare vrienden.

Ai Wei Wei: Never Sorry.
> Shop nu

 

 

sub 2

De 3 aanraders van muziekredacteur Michael Ilegems

De meest complete Daan

Daan Stuyven heeft de multicam-opname van één van zijn akoestische optredens uit 2014 op dvd gezet. Podium toont Daan en zijn zeskoppige band op hun intiemst. Deze dvd maakt deel uit van een stevige box: Total. Daarin ook vier cd’s met de kameleontische carrière van Daan. Er staan maar liefst 170 songs op én er hoort een boek bij waarin Stuyven tekst en uitleg geeft bij elke plaat. Totale aanrader!

Daan Total.
> Shop nu

Antony doet het dubbelzinnig

De androgyne Antony Hegarty en zijn Johnsons gingen in 2006 een eigenzinnige samenwerking aan met filmmaker Charles Atlas, die resulteerde in een uitdagend ‘kunstconcert’ rond transgenderisme. Terwijl Antony en zijn groep hun intimistische songs vertolkten, gaven dertien vrouwen een mysterieuze performance die door Atlas werd gefilmd en live op de achtergrond werd geprojecteerd. Nu te herbeleven op de dvd en cd.

Antony And The Johnsons – Turning.
> Shop nu
> Bekijk nu al een preview-clip

Chris Martin in je huiskamer

In maart 2014, toen het zesde Coldplay-album Ghost Stories  nog moest uitkomen, stelden Chris Martin en de zijnen de nieuwe songs al eens live voor aan een select clubje van gelukkigen. Het concert ging door in een oud amfitheater in LA dat werd omgebouwd tot een concertzaal, compleet met beeldschermen die voor een visuele ervaring in 360 graden zorgden. Dit optreden is nu te herbeleven op dvd, Blu-Ray, cd en in digitale vorm.

Coldplay – Ghost Stories Live 2014.
> Shop nu
> Bekijk nu al de trailer