https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur Dé expo: Biennale Interieur
Dé expo: Biennale Interieur

Let the music play, maestro! Na twee jaar wachten danst Kortrijk weldra opnieuw op de beats van ’s werelds topdesign. Met stip te noteren in je agenda, want de Biennale Interieur tovert Kortrijk Xpo vanaf deze vrijdag om tot hét mekka voor iedere design- en interieurliefhebber.

Hier ontdek je de nieuwste meubels en accessoires, de hipste materialen en coolste dessins. Wat denk je van zes hallen, 250 internationale merken, 40.000 m2 topdesign? Ook de stad Kortrijk zelf trekt voor deze tweejaarlijkse afspraak met de crème de la crème van de hedendaagse interieurwereld zijn beste outfit aan. Lezingen, expo’s, films, culinaire happenings en een gevarieerd stadsparcours dompelen je onder in een verkwikkend designbad. Niet te missen!

Biennale Interieur 201, Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.
17- 6/10 (17/10  alleen voor professionals)
> Reserveer nu
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Deze nieuwkomers moet je zien!

Marina Bautier 3

Designer(s) of the year

De Brusselse Marina Bautier werd uitgeroepen tot Designer of the Year 2014. Ze kreeg deze prestigieuze Biennale-prijs voor haar uitgepuurde less-is-more-stijl waarin je zowel Scandinavische als oosterse invloeden terugvindt. Samen met de acht Belgische verkozen designers van de vorige edities, zal haar werk te zien in de Kortrijkse Xpo-hallen. Deze acht designers ontwierpen bovendien samen het interieur van de tijdelijke Interieur Bistro, in de Broelschool in Kortrijk.

 

Vij5

Hip Holland Hip

Vij5 is het hippe designlabel van de jonge Nederlandse ontwerpers Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst. Hun brede collectie interieurontwerpen waarvoor ze ook samenwerken met andere jonge ontwerpers ademt eenvoud en respect voor de puurheid van materialen. Fris, kwaliteitsvol en uitgebalanceerd: een ontdekking waar wij gelukkig van worden.

 

Brokis

Let there be light

De tijd dat designers uit Oost-Europa een rariteit waren op Biennale Interieur ligt achter ons. Het Tsjechische Brokis, gespecialiseerd in designverlichting, won in eigen land al diverse prijzen en staat nu ook klaar om Kortrijk te veroveren. Met zijn uitzonderlijke combinatie van vooruitstrevend design en craftsmanship doet dit merk zijn motto van ‘licht als bron van alle leven’ alle eer aan.

 

Minale-Maeda

3D-pioniers

Het Italiaans-Japanse duo Minale-Maeda verraste dit jaar vriend en vijand met hun  Keystones-tafel. Op zich ziet deze tafel er niet heel bijzonder uit. Uniek is evenwel dat het allesbepalende verbindingsstuk geprint is in 3D. Hiermee verkent het duo voor het eerst de enorme mogelijkheden van deze revolutionaire techniek binnen de wereld van het productdesign. Het leverde hen de hoofdprijs van de felbegeerde Interieur Awards (categorie Objecten) op, die sinds 1972 wordt uitgereikt aan veelbelovende ontwerpers.