Home Lifestyle Cultuur Dé film: Enemy
Dé film: Enemy

Jake Gyllenhaal speelt de ietwat sullige professor Adam. Die onderneemt een verbeten zoektocht naar zijn mysterieuze, sexy dubbelganger Anthony (ook vertolkt door Gyllenhaal). De thriller Enemy van de Canadese regisseur Dennis Villeneuve is niet voor doetjes, maar wie er zich toch aan waagt, wordt beloond met een meeslepend plot en indrukwekkende vertolkingen. Jake Gyllenhaal bewijst andermaal dat hij enorm in vorm is, en ook de Franse Mélanie Laurent zien we graag spelen.

 
Vanaf 28 mei in de bioscoop. Bekijk nu de trailer.
 

Geniet van Jakes vele filmgezichten

Donnie Darko

Jake Gyllenhaal Donny

Gekwelde tiener

Jake Gyllenhaal is 33, al doet hij in Enemy (watch the beard!) veel moeite om er als een stoere veertiger uit te zien. Bijna zouden we Donnie Darko (2001) vergeten waarin Jake een getroebleerde tiener speelt die opdrachten krijgt van een levensgroot konijn. Ingebeeld, gelukkig!

 

Brokeback Mountain

Jake Gyllenhaal Brokeback Mountain

Verliefde cowboy

Jake als een hevig verliefde rodeocowboy, samen met Heath Ledger in de uitgestrekte graslanden van Wyoming. Ang Lee kreeg de Oscar voor beste regie voor deze legendarische film, Brokeback Mountain (2005).

 

 

Jarhead

Jake Gyllenhaal Jarhead

Verveelde marinier

Jarhead (2005) volgt Jake als de jonge marinier Swoff tijdens 135 dagen training, verveling en hitte in de Saoedi-Arabische woestijn terwijl hij wacht op de echte oorlog van Operation Desert Storm.

 

 

Prince of Persia: The Sands of Time

Jake Gyllenhaal Prince of Persia

Langharige prins

Jake als de langharige Perzische prins Dastan en Gemma Arterton als prinses Tamina maken een fabelachtige dolk buit, die de tijd kan omkeren in Prince of Persia: The Sands of Time (2010).

 

 

 

 

 

 

Prisoners

Jake Gyllenhaal Prisoners

Bloedernstige detective

Jake houdt het buitengewoon serieus als  detective in doemthriller Prisoners (2013) van Dennis Villeneuve. Die werd dit jaar genomineerd voor de Oscar voor beste cinematografie.