Home Lifestyle Cultuur Dé filmtip: Winter Sleep
Dé filmtip: Winter Sleep

Het lijkt geen bijster goed idee om in hartje zomer te gaan kijken naar een Turks drama dat Winter Sleep heet. Maar weet dat dit de terechte winnaar was van de Gouden Palm op het afgelopen Filmfestival van Cannes in mei.

De film gaat over de huwelijkscrisis van een chagrijnige ex-acteur die een hotel uitbaat in Anatolië. De film duurt 3 uur en 16 minuten, géén snel kijkvoer dus, maar wie de hele rit uitzit, wordt beloond met een diep-ontroerende filmervaring over de clash tussen man en vrouw.

Winter Sleep, vanaf 13/8 in de bioscoop.
> Bekijk nu al de trailer

 

3 andere Cannes-toppers

Clouds of sils

CLOUDS OF SILS MARIA

Het schijnt Kristen Stewart's beste rol te zijn, Juliette Binoche toont zich van haar fraaiste kant, en het unieke verhaal – over een oudere filmster en haar assistente – boeit je van begin tot einde. Trendy weetje: de acteurs zijn gehuld in kleding en make-up van… Chanel.

Clouds of Sils Maria, vanaf 20/8 in de bioscoop.
> Bekijk nu al de trailer

 

Jimmy's Hall 2

JIMMY’S HALL

Een Ierse activist wordt naar de VS gedeporteerd omdat hij een dancehall runt. En dat kan voor de Katholieke kerk in de jaren twintig niet door de beugel. Aangrijpend en waargebeurd kostuumdrama van de Britse veteraan Ken Loach, maker van o.a. The Wind that Shakes the Barley.

Jimmy's Hall, vanaf 27/8 in de bioscoop.
> Bekijk nu al de trailer

 

Saint Laurent

SAINT LAURENT

Modeliefhebbers, verzamelt u! In deze Franse biografische film speelt Gaspard Ulliel (van Hannibal Rising) de rol van de iconische modeontwerper Yves Saint Laurent. De film vertelt over de productiefste periode van zijn carrière en wat het hem heeft gekost om YSL te zijn en te blijven.

Saint Laurent, vanaf 24/9 in de bioscoop.
> Bekijk nu al een fragment