4 x de mooiste kerstmarkten van België

December is nog niet begonnen maar we zijn al volop aan het uitkijken naar de leukste tijd van het jaar: de kerstperiode. Wij haalden alvast de kerstverlichting van zolder en startten onze zoektocht naar kerstcadeautjes. Waar we deze het liefst shoppen? Op de leukste kerstmarkten van België. Schrijf de data dus al maar in je agenda!

4 x de leukste kerstmarkten van België

1. Feeërieke wintermarkten in Brugge

Kerstmarkten in België
Foto van de vorige editie door Jan Darthet.

Een meer feeërieke setting om een kerstmarkt in op te stellen dan de Brugse binnenstad – met al haar smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen – ga je in onze Belgische contreien niet makkelijk vinden. Twee prachtige pleinen – de Markt en het Simon Stevinplein – worden tijdens Wintergloed dit jaar omgetoverd tot kerstige paradijzen. De kerstmarkten van Brugge geven je een écht kerstdorp-gevoel. Je vindt er eet- en drankkraampjes met ijskoude jenever, een hartverwarmende glühwein of een dampende braadworst. Loopt het water je al in de mond?

Voor wie helemaal in de winterse sfeer wil komen, is er dit jaar ook een lichtbelevingswandeling en een duurzame (!) kunstschaatspiste aan het Minnewaterpark. Geniet op het ijs onder schitterende lichtjes of zet je gezellig neer in de aangrenzende Winterbar voor een warm drankje en een magisch uitzicht.

Wintergloed Brugge – van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023.

2. Een zee van licht in Oostende

Kerstmarkten in België
Foto van de vorige editie via Winter in het Park.

Ook op Winter in het park in Oostende kan je in aanloop naar de kerstperiode alvast komen genieten van een warme chocomelk met baileys, een jenevertje naar keuze of een portie churro’s. Laat je betoveren door de zee van meer dan 170.000 lichtjes die het Leopoldpark doen fonkelen en ontdek er de 50 kerstchalets omgeven door meer dan 200 kerstbomen. Nieuw dit jaar is de overdekte schaatspiste op de vijver, waar je je naar hartelust kan uitleven terwijl je geniet van de betoverende omgeving.

Winter in het Park in Oostende – van 2 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023. 

3. Lichtspektakels in Brussel

Kerstmarkten in België
Foto van de vorige editie door Eric Danhier.

Feeërieke lichtspektakels, culturele activiteiten, lekker eten en drinken, ideeën voor originele geschenken: de zachte sfeer op Winterpret in Brussel omarmt bezoekers van overal voor de 21ste keer! Er staan grote klassiekers op het menu: een klank- en lichtspel op de Grote Markt, de majestueuze Kerstboom, de schaatsbaan, de bekende kerstmarkt van Brussel met meer dan 200 chalets, het reuzenrad, de draaimolen, de feeërieke verlichting en verschillende tentoonstellingen en voorstellingen tijdens het evenement.

Winterpret en kerstmarkt Brussel – van 25 november 2022 tot en met 1 januari 2023.

4. Winter(wonder)land in Hasselt

Ook in Hasselt kan je jaarlijks terecht voor een heus Winterwonderland. Dit jaar opende het Hasseltse Kolonel Dusartplein op vrijdag 18 november al haar deuren voor de 14de editie van Winterland. De stad trakteert haar inwoners – en bezoekers van ver daarbuiten – naar goede gewoonte weer op heel wat winterse gezelligheid: een ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. Nieuw dit jaar zijn de Almhütte, een authentieke Oostenrijkse bergchalet, en de #WinterWonderExperience, dé selfiespot voor instagrammable foto’s.

Blikvanger is ook dit jaar weer opnieuw het 35 meter hoge reuzenrad, dat je een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad. Daarnaast kan je ook deelnemen aan de intocht van de Kerstman, een bezoekje brengen aan het Christmas hotel of (voor de durvers onder ons) bibberen in Santa’s Ghost villa.

Winterland in Hasselt – van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023.

Meer wintersfeer:

Openingsbeeld kerstmarkt Brussel: Getty Images.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content