https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur Dé Roman: Bouwpakket van een meisje

Dé Roman: Bouwpakket van een meisje

Dé Roman: Bouwpakket van een meisje

In de warme zomer van 1990 heeft de veertienjarige Johanna het niet makkelijk. Haar ouders zijn niet meteen het beste voorbeeld voor een hoopvolle toekomst en daarom besluit ze om zichzelf vanaf de grond opnieuw op te bouwen met wijsheid uit boeken, popmuziek én heel veel seks.

Als "Dolly Wilde" kan Johanna's leven eindelijk beginnen al ontdekt ze na een paar jaar dat haar nieuwe ik haar ook niet meteen naar het ideale vrouwendom leidt. Allemaal fictie, zo zegt stercolumniste Caitlin Moran zelf, al groeide ze wel in een soortgelijk gezin op. Gelukkig is haar gevoel voor humor wel echt. Een plezier om te lezen.

Bouwpakket voor een meisje

 

Bouwpakket van een meisje, Caitlin Moran, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
> Shop nu

 

 

 

 

3 andere romans over woelige jeugdjaren

Wij geluksvogels

Meisjes met dromen

Nadat de wettige echtgenote van haar vader sterft, wordt Eva door haar moeder (de miskende minnares) bij hem geparkeerd. Ze ontmoet er haar oudere halfzusje heeft, Iris. Samen dromen ze van een leven in Hollywood, maar net voor Wereldoorlog II blijkt de weg er naartoe met roddels en (lesbische) intriges geplaveid. Wij geluksvogels is een haarfijne, ontroerende en toch uitermate geestige roman over twee meisjes die in hun zoektocht naar succes vooral zichzelf ontdekken.

Wij geluksvogels, Amy Bloom, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
> Shop nu

 

Kokoro

Harde jeugdgeheimen

Een jonge student ontwikkelt een diepe vriendschap met zijn leraar, maar de oudere man wordt achtervolgd door geheimen uit zijn verleden die hem nog elke dag kwellen. Kokoro is dé Japanse klassieker die welgeteld honderd jaar geleden verscheen, maar in 2014 leest het verhaal heel actueel en de roman wordt op scholen nog gretig gelezen. Langzaam ontvouwt zich een verhaal over eenzaamheid, verraad, schuldgevoel en zelfmoord. Binnen de hype van herontdekte romans is dit zeker een parel.

Kokoro: De wegen van het hart, Soseki Natsume, Uitgeverij Lebowski.
> Shop nu

 

Tijgermelk

Schuilleven met barsten

Als je je eigen kleren koopt, ben je volwassen, zegt Nina. Samen met Jameelah, die Irak is ontvlucht, probeert ze haar veertienjarige leven bij gebrek aan adequate ouderliefde zelf richting te geven met eigen wetten en een eigen taal. Maar dan zijn ze getuigen van een eremoord en begint hun eigenzinnige schuilleven barsten te vertonen. Stefanie de Velasco wordt als één van Duitslands meest beloftevolle schrijfsters beschouwd en de filmrechten van Tijgermelk zijn intussen verkocht. Een adembenemend debuut!

Tijgermelk, Stefanie De Velasco, uitgeverij Signatuur.
> Shop nu